Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Nisan '12

 
Kategori
İlişkiler
 

Geçmişe sünger çekilebilir mi? Bölüm 1

Geçmişe sünger çekilebilir mi? Bölüm 1
 

Başımızı omzuna yasladığımızda sevgiyle dolduğumuz, telefondaki sesini bile duyduğumuzda kendimizi mutlu hissettiğimiz bu harika insan şimdiye kadar niye çıkmadı karşımıza diye üzülürüz. Keşke çok daha önce tanışsaydık, zaman zaman anlattığı geçmişinde kalan tatlı anılarda yan yana olabilseydik diyerek hayıflanırız. O yıllarda nasıl göründüğünü, tepkilerinin şu anda olduğundan farklı olup olmadığını merak ederiz. Gözümüzde canlandırmaya çalışır, kendimizi de yanı başında düşleriz. Bu oyun çok keyif aldığımız bir hale gelir ve kimi zaman farkında olmadan gülümsediğimizi duyumsarız. Her yönüyle tanıdıkça onu daha fazla içselleştirebileceğimizi hissederiz.

Biricik aşkımızın geçmişi büyük bir merak konusudur. Ağzından dökülen kimi zaman keyifli kimi zaman hüzünlü hikâyeler, eski fotoğraflar bu duyguyu tatmin etmeye yetmez. Öğrenilmesi gereken o kadar çok şey vardır ki! Kıyıda köşede kalmış, bir tarafta unutulmaya bırakılmış hatıralar olduğu fikrini kafamızdan atamayız. Özellikle gizlediği bilgiler olduğunu da düşünebiliriz. Eski bir aşk, hatırlanmak istenmeyen bir dönem, merak uyandırıcı ailevi sırlar. “Allah’ım birlikte olduğum insanı ne kadar tanıyorum?” sorusunu birçoğumuz kendi kendine sormuştur şüphesiz.

Laf arasında adı geçen bir isim, fotoğraf albümünün bir köşesinden düşüveren sarmaş dolaş iki sevgilinin olduğu bir fotoğraf tuhaf hisler uyandırır. Tüm ayrıntılara dikkat ederek inceleriz fotoğrafı. Sevgilimiz yanımızdaysa tepkilerine bakarız. Üzerinde pek fazla durmadan “eski sevgilim” deyip geçiştiriyorsa karmaşık duygular dolar içimize. Biraz merak, biraz da kıskançlıkla kendimizi onunla kıyaslama ihtiyacı hissederiz. Şu an sizinle olduğu gibi bir zamanlar onunla vakit geçirdiğini, onunla güldüğünü, ona sarıldığını, onun kulağına aşk sözcükleri fısıldadığını düşünmekten alıkoyamayız kedimizi. Keşke geçmiş ilişkilerin bir kara kutusu olsa da, bant kaydı izler gibi her anını izleyebilseydim tarzında düşünceler geçer aklımızdan. İtiraf edelim birçoğumuz yaşamıştır bunları!

Peki, kendimizi tutamayıp, önemsemiyormuşçasına sorduğumuz sorulara ısrarla net cevaplar alamıyorsak? Kaçamak kelimeler ve sıkıntılı bir yüz ifadesiyle karşılaşıyorsak? Acaba gizlediği şeyler mi var? Şu an onunla ilgili hisleri nelerdir? Telefon numarası hala kayıtlı mıdır acaba? Arasa konuşur mu? Belki dost olarak ayrıldıklarından hala görüşüyorlardır! Bu konuda bazı şeyler öğrenseniz bile gizlenen noktalar olmaz mı? Belki ayrılma nedenleri anlatılanlardan farklıdır. Karşı taraf hala seviyor olabilir. Yoksa ara dönemdeki bir macera mısınız yalnızca? Durun!

 

 
Toplam blog
: 54
: 2101
Kayıt tarihi
: 12.03.12
 
 

Başkalarının hayatlarını, kişiliklerini anlatmak kolay da, söz konusu kendim olunca yazacak çok a..