Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Nisan '12

 
Kategori
İlişkiler
 

Geçmişe sünger çekilebilir mi? Bölüm 2

Geçmişe sünger çekilebilir mi? Bölüm 2
 

Şimdi derin bir nefes alın ve sakinleşin. Kontrolünüzü yitirmeyin sakın. Kendi kendinize sorduğunuz bu tarz sorular moralinizi bozmaktan başka hiçbir işe yaramaz. Üstelik çok da yanlış bir yaklaşımdır. Bizim geçmişimizde nasıl iyisiyle kötüsüyle yaşanmış ilişkiler varsa, onun da hayatında olacaktır elbet. Dürüst olalım. Biz her ayrıntıyı onunla paylaşıyor muyuz ki, ondan noktasına virgülüne kadar anlatmasını bekliyoruz? Şu an yanınızda olduğuna ve sizi sevdiğini söylediğine göre adı üstünde eski ilişki geride kalmıştır. Bitmez tükenmez sorularla onu bezdirmeyin. Bu konuda göstereceğiniz aşırı merak hem kendinizle hem de sevgilinizle ilgili güven sorununuz olduğu anlamına gelebilir. Bu hatalı tutumla biricik aşkınızı kendinizden uzaklaştırabilirsiniz. Eski sevgilisiyle ara sıra görüşüyor bile olsa, bu konuda kavga gürültü koparmayın. İçten olmasanız bile bu durumu anlayışla karşıladığınızı söylemeniz onu rahatlatacak ve emin olun ilişkinin ilerleyen safhalarında bu seyrek görüşmeler tesadüfî karşılaşmalar düzeyine inecektir. Endişeye gerek yok, sevgiliniz yanınızda.

Yalnızca eski ilişkiler değildir elbet geçmişe yönelik merak ettiklerimiz. Ailesiyle sorunları varsa bunun nedenleri neler olabilir? Görüşmediği arkadaşlarıyla neden bozuşmuştur? Çok sık iş değiştirmesi hayra alamet midir? Bu sorular da kafanızı kurcalıyor olabilir. Daha önce de belirttiğimiz geçmişe yönelik kimi konularda konuşmak istemiyorsa ısrarcı olmayın. Belki de amacı bir şeyleri gizlemek değildir. Sizinle paylaşmaya hazır olmayabilir. Gerçekten unutmak istediği, yok saydığı tatsız anılardır. Bunları anlatarak sizi de üzmek, tadınızı kaçırmak istemiyordur. İnsan ruhunun ne kadar karmaşık olduğunu ve bazen paylaşımın ne derece güçleşebileceğini hesaba katın. Şu an bile aklınıza geldiğinde içinizde bir yerleri acıtan tatsız anıları düşünün. Hepimizin kusurları, aşmakta zorlandığı zayıflıkları olabilir. Bunları anlayışla karşılamak ve olayları farklı açılardan bakarak değerlendirmekte fayda var.

“Tüm bunları biliyorum ama yine de bazı şeyleri öğrenmek için deliriyorum” diyorsanız size şöyle bir taktik uygulayabilirsiniz. Merak ettiğiniz konuyu özelden genele taşıyın. Bir akşam otururken ya da güzel bir günde yolda yürürken, sohbet eder gibi genel anlamda eski ilişkilerden, ailelerden vb. bahsedin. Sohbetin gidişatı doğrultusunda söyleyecekleri, tepkileri sizin için iyi birer ipucu olacaktır. Cümlelerinin alt metnini okumaya çalışın. “İnsanın ailesi bile olsa yaptıkları bazı hatalar affedilemez” ya da “eski aşklar zamanla hiç iz bırakmaz bence” gibi yorumları onun bakış açısını anlamanızı sağlar. Böylece doğrudan sorular olmadan istediğiniz bilgileri alabilirsiniz.

Sonuç olarak bir kez daha hatırlatmakta yarar var; nasıl sizin kendinize saklamak istediğiniz bir dünyanız varsa onun da olduğunu unutmayın. Zaman geçtikçe birçok giz kendiliğinden çözülecektir. Bırakın endişelenmeyi ve gülümseyin!

 

 
Toplam blog
: 54
: 2101
Kayıt tarihi
: 12.03.12
 
 

Başkalarının hayatlarını, kişiliklerini anlatmak kolay da, söz konusu kendim olunca yazacak çok a..