Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

salih haluk reşat şentürk

http://blog.milliyet.com.tr/shr

31 Ağustos '07

 
Kategori
İlişkiler
 

Geçmişe sünger çekmek için ne bekliyorsunuz?

Geçmişe sünger çekmek için ne bekliyorsunuz?
 

Mutlu olmak ve mutluluğunuzun sürekliliğini sağlamak sizin elinizde...
Evet, aynen öyle, gerçekten istediğiniz bir şeyi elde etmek başkasının rızasına bağlı olmamalıdır, olamaz.
Hele konu kişisel mutluluğumuz ise...

Bunun için bir yerden başlamak gerekiyor. Ben geçmişi affetmekle başlamayı öneriyorum. Kişisel olarak bende bu yolu tercih ediyorum. İstediğim sonuçları elde edebilmem de ancak böyle mümkün oldu / oluyor. Geçmişe, geçmişteki olaylara, başımıza gelenlere takılı kalmak sadece hedeflerimize ve yarınlara ulaşmamızı engelleyecektir. Bunun tek çözüm yolu geçmişten gerekli (alabildiğimiz kadar) dersleri alıp, yarınlara doğru yol almaktır.

Bu o kadar önemli ki; sizin için değer taşıyan veya taşımayan geçmişe ait tüm görsel izleri hayatınızdan temizleyin. Aksi taktirde maddi kayıpların telafisi peşinde koşarken, ruhen müthiş bir çıkmaza girebilirsiniz.
Oysa ruhsal zenginliğiniz, maddi varlığınızdan kat ve kat önemlidir. Affederek yola devam etmenin mutluluğunu yaşayın, göreceksiniz ki insanlara haklılığınızı anlatmaktan çok daha kolay ve etkili bir yol bulacaksınız. Bunun aksi davranıldığında ise, asla bir adım ileriye gidebilmek olası değil. Çünki bizler kolay kolay kendi yaptığımız hataları kabul edemiyoruz. Birisine bunu anlatmaya çalışmak tüm dengelerimizi altüst edecektir. Karşılıklı inatlaşmalar, yakıştırmalar, suçlamalar derken, yaşantımız tam bir kaos haline gelecektir.

Affedin ve geçmişi geçmişte bırakın, aldığımız ders ise akıl defterimize koyu renkli mürekkep ile yazılmış olsun.
 
Toplam blog
: 136
: 750
Kayıt tarihi
: 18.02.07
 
 

Devlet Güzel Sanatlar Akademisi mezuniyeti ve askerlik sonrasında başladığım iş hayatım aynı kuru..