Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Ocak '13

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Geçmişe ve Geleceğe Sağlıklı Bakış

Geçmişe ve Geleceğe Sağlıklı Bakış
 

yeni bir pencereden bakın


Evet, bir yılı daha geride bıraktık, bıraktık da nasıl bitirdik bir yılı? Arkanıza şöyle bir bakıp neler düşünüyorsunuz? Aklınızdan geçenler neler?

2012’yi boşa geçmiş, kayıp bir yıl olarak mı görüyorsunuz? Neleri yapamadığınızı, neleri tamamlayamadığınızı, başınızdan geçen olumsuz olayları mı düşünüyorsunuz hâlâ? Eğer böyle bir bakış açınız varsa hemen bu bakış açısını değiştirmenizi tavsiye ederim! Çünkü iyi bir pencereden bakmıyorsunuz. Bu pencere, odağınızı 2013 yılı için de aynı yerde tutmanıza neden olur. Şimdi yönünüzü değiştirin; tam karşı duvarda durmakta olan ve açılmayı bekleyen diğer zihin pencerenize doğru yönelin. O pencere sabırsızlıkla açılmayı bekliyor. Açın pencereyi ve görmeye, duymaya, hissetmeye başlayın. Bitirdiğiniz yolda zorluklar arasında neler öğrendiğinizi, neleri tamamladığınızı, neleri fark ettiğinizi defterinize yazın. Odağınızı kazanımlar yönüne çevirirseniz bir süre sonra güzel cevaplar almaya başlarsınız. Daha önceki yazılarımda da belirttiğim gibi beyninize çözüm odaklı sorular sorarsanız çözüme yönelik cevaplar alırsınız.

Şimdi, bugün hemen notlarınızı almaya başlayın:

- 2012’de neler kazandım?

- 2012’de neler öğrendim?

- 2012’de neler fark ettim?

- 2012’de neleri değiştirdim?

- 2012’de neleri tamamladım?

- 2012’de neleri başardım?

Ve tabi ki hemen arkasında 2013’te neleri hayatınıza sokmak istiyorsunuz, neleri değiştirmek, neleri başarmak istiyorsunuz onları yazın… :)

2013 değişim çalışmalarınız için birkaç gün önce yayımlanan “Fark et, Uygula, Değiş” adlı uygulama kitabımdan ve kitabın içinde sizler için özel tasarladığım çalışma defterinden yararlanabilirsiniz.

Sevgi ve sağlıkla ilerleyin...

Arzu Bıyıklıoğlu

NLP Uzmanı ve Yaşam Koçu 

www.arzubiyiklioglu.com

www.farketuyguladegis.com

 
Toplam blog
: 521
: 474
Kayıt tarihi
: 24.08.10
 
 

1971 doğumlu Arzu Bıyıklıoğlu uluslararası sertifikalı Yaşam Koçu, NLP Uzmanı, NLP Eğitmeni ve Re..