Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Ağustos '18

 
Kategori
Aşk - Evlilik
 

Geçmişi Yargılamak

Geçmiş değiştiremeyeceğiniz bir şeydir ama malesef bir çoğumuz ilişkilerinde bu konuda partneriyle sorun yaşamaktadır ilişkinin başlangıcında sorun olmayan geçmiş bir süre sonra tarafların birinin diğerine bana herşeyi anlat başkasından duymayayım gibi bir cümle kurmasıyla başlıyor, herşeyi anlatıp kurtulayım diyen diğer taraf için asıl sıkıntı buradan başlamış oluyor çünkü sorgulayan taraf anlatan tarafa teşekkür ediyor dürüstçe anlattığı için ama bir süre sonra kavgalar tartışmalar başladığında aynı şeyi geçmişindeki kişiyede yaptın mı? oda şöylemiydi, böylemiydi diyerek ortaya sunmaya başlıyor kısacası ısıtıp ısıtıp önüne koymaya başlıyor işte bu süreden sonra geçmişi sorgulanmış kişi partnerinden uzaklaşmaya başlıyor ama malesef sorgulayan kişi bunu ancak onu kaybettiği , ilişki bittiği zaman anlıyor ve o dakikadan sonra ne yapsa partnerini geri getirmeye yetmiyor.
 
İlişkilerde herkesin bir geçmişi vardır ve sen bunu bilerek onunla olursun kimse kimseyi zorlamıyor ve herkesin geçmişinde yaptığı hatalar vardır olacaktır da ama sen eleştirmeye ve her tartışmada bu konuları gündeme getirirsen geçmiş malesef geçmemiş demektir ve eleştirilen kişi belli bir noktaya kadar sabreder ondan sonrasında ise sende onun için geçmiş bir ilişki olursun. Öncelikle şunu düşünmek lazım aynı senaryoyu tersine çevirelim partneriniz size aynı şeyi sürekli yapsa ne yaparsınız ? mutlu olur musunuz ? düşüncesi bile kötü değil mi ? o nedenle kafanızdan atın bu düşünceleri ve o anı yani sizinle yaşadığı ilişki sizi ilgilendirsin çünkü hayatınıza kim girerse girsin kimse mükemmel olmayacak ve herkesinde bir geçmişi olacak .
 
Geçmiş toz gibidir üfleyin gitsin. Geleceğe ümitle bakmayı deneyin yaşadığınız ilişkinin değerini bilin geçmişle yaşayarak şimdiki zamanınızı ve ilişkinizi öldürmeyin, ne siz ne de partneriniz geçmişle yargılanmayı hak etmiyor kafanızdan geçmişi, olumsuz duyguları silin atın hayata gülümseyerek bakın, geçmiş geleceğinizden güçlü olmasın, mutluluk sizin elinizde geçmişe teslim olmayın dedim ya geçmiş toz gibidir üfleyin gitsin ...
 
 
Toplam blog
: 8
: 240
Kayıt tarihi
: 10.02.13
 
 

Kendi şirketimde serbest meslekle uğraşıyorum, yeminli Tercümanım ayrıca Türkiye genelinde aylık ..