Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Mart '09

 
Kategori
Güncel
 

Geçmişle yüzleşmek gerekir

Geçmişle yüzleşmek gerekir
 

bugün yediğim bir dilim ekmeği atalarıma borçluyum.


Ülkemizdeki işsizlik dünden bugüne çığ gibi büyümeye devam ederken geçmişteki işsizlik oranın yüzdesi nedir? İşsizlik neden bu kadar yükseldi bunu ülke halkı iyi analiz etmelidir, bunda bir sorumlu aranıyorsa bu kim olmalıdır?

Bugün gelinen noktada açlık sınırı altı yıl önce ne kadardı, bugün ne kadardır? Ülke halkının gelir düzeyi oldukça aşağılara çekilerek halkının yaşamını zevki sefada göstermek dürüstlükle bağdaşmaz, insan geçmişle yüzleşmeli atalarına küfretmemeli savaşlarla yaşayan bir millet açlık ve sefaletide beraberinde yaşamıştır bu durum iyi bilinmelidir.

Kendi menfaatlerinden başka kimseyi düşünmeyen zihniyeti taşıyan kişiler geçmişini hatta kim olduğunuda unutmuş, bugün ise minnet borçlu oldukları kişilere dil uzatarak hakaret ederek ikiyüzlülük etmişlerdir, böyle bir hata affedilemez, tarih tekerrürden ibarettir.

Bu gün her kim atalarına geçmişine hakaret ediyorsa yarın mutlaka kendinden sonra gelen nesillerde onlara küfredecek hakaretler edecektir.

Bu gün ve yarın bu ülkede huzur içinde zevki sefada yaşayanlar geçmişte atalarımızın kanlarını canlarını feda ettikleri ülkede bugün bu rahat yaşamı sürmektedirler, yoksa atalarımızın fedakarlıkları olmasaydı bugün kimbilir hangi ingilizin fıransızın rusun ermeninin melezi olarak doğarlardı benim atalarım türk bende türküm diyebilirler miydi.

Kanla canla alınan ülke toprağını satmak, kul hakkı yemek, yetimin hakkını yemek sonrada başkalarına dürüstlük dersi vermek, gerçek anlamda dürüstlüğe sığmadığı gibi çok aşağılık seviyesiz bir davranıştır, bu davranış hiçbir türk evladına da yakışmaz, bu davranış ancak bir vatan haininin davranışıdır.

Savaş yıllarında darı ekmeği ve atların pisliklerinden toplanan buğday ve arpalarla insanların beslendiğini unutanlar bugün zevki sefada yaşayıp birbir çeşit yemek yiyebiliyorsa atalarına dil uzatmayıp onları şükranla anmalıdır, nankörlük etmemelidirler.

Ülkemin en değerli varlıkları manevi varlıklardır, hiçbir menfaat gözetmeksizin vatanı için canlarını feda eden gerek Çanakkalede gerekse karsta onları komuta eden komutanlara, ülkeyi düşmana teslim etmemek için savaşan ve ülke toprağının her karışında izleri olan Ulu önder Atatürke silah arkadaşı İnönüye dil uzatanlar yaptıkları saygısızlığı anlamaları gerekir ve bugün ülke halkından özür dileme erdemini göstermelidirler.

Her kişi haddini bilmelidir, atalarımıza küfretmek hakaret etmek ülke halkına hakaret etmektir, çünkü biz çinden gelmedik atalarımızın soyundan gelen türkleriz...

 
Toplam blog
: 193
: 517
Kayıt tarihi
: 28.02.08
 
 

Sinop doğumluyum, ülkesini ve ulusunu seven bir vatansever, her ay devlete düzenli vergisini ödeyen ..