Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

AYFER AYTAÇ GAZETECİ YAZAR

http://blog.milliyet.com.tr/ayferaytac

25 Ocak '20

 
Kategori
Güncel
 

Geçmişler olsun

BAŞIN SAĞOLSUN GÜZEL ÜLKEM, MİLLETİM.
Elazığ ve Malatya"da 6,8 şiddetinde vuku bulan depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet  yaralı kardeşlerimize acil şifalar diliyorum... Yüce Allah tekrarından korusun, her türlü afetten her canı muhafaza buyursun. Çok üzgünüz ama gidenleri geri getiremiyoruz. Güzel ülkeme ve milletime geçmişler olsun... Deprem bölgesinde canla başla kurtarma çalışmalarına katılan tüm ekiplerden Allah razı olsun, çabalarına kolaylıklar versin. Dilerim daha fazla can kaybı olmaz. İnsanlar tedirgin olmadan evlerine girerler, huzur bulurlar. Soğuktan, açlıktan korunurlar.
 
Deprem vesilesiyle dünyadan kopmak çok acı. Taş yığınlarının altında kalmak, inlemek, sesini duyuramamak, soğuktan titremek, kıpırdayamamak çok vahim bir durum. Hayatının molazlar arasında sıkışarak sonlanması kimsenin arzu etmediği bir hal, ne var ki ecelin nerede ne şekil sonlanacağına dair hiç birimizin bir bilgisi yok. Yarını, hatta an sonralarının neler getireceğini hiç bir insan bilemez. Her ne kadar bilim adamları yıllardır deprem değil, çürük binalar öldürüyor, diyerek insanları uyarmaya çabalasalarda; ölüm Allah'ın emridir, vadesi dolan bir bahaneyle bu dünyadan göçecektir.
 
Velakin şöyle de bir gerçek vardır, tedbir kuldan, takdir Allah'tandır. Deveni sağlam kazığa bağla, sonra Allah'a tevekkül et denilmiştir. Kulun istitaatı (yapabilme gücü), kulun işlediği işle beraberdir. Japon milleti sıklıkla depremle sınanır, lakin sınav sorularına iyi çalışmışlardır. Sıklıkla karşılaştıkları 8- 9 şiddetinde depremler bile japonya'da kayıplara yol açmaz. Ne varki  onların ağır hayat soruları da tusunamiyle gelmektedir. Japonlar henüz denizden gelen felakete karşı insan müdehalesinde yetersiz kalmaktadır. 
 
Bizim ülkemizde çürük yapılar çok fazla, "yapalım çok katlı binaları satalım inşaattan anlamaz vatandaşa paraları kapalım" zihniyetinde olan adamlar dolu dört bir yanımız. Atımızı sağlam kazığa bağlama alışkanlığımız bulunmuyor ne yazık ki; ülkemiz deprem kuşağında, olabilecek depremlerin vereceği zararları asgariye indirecek projeler üzerinde kafa yormak gerekmez mi? Deprem olunca ah, tuh deriz, bir kaç gün sonra hiç bir şey olmamış gibi bugün olanları unuturuz, hep böyle olmuştur. Fakat böyle olmamalıdır. Beklenmedik olaylara karşı pek çok önlem alınmalıdır. Sonradan hayıflanmanın, dövünmenin bir faydası yoktur. Deprem büyük bir felakettir. Bir anda canlar, mallar yitebiliyor, aileler birbirlerinden kopabiliyor Allah muhafaza etsin.
Allah'ım her türlü âfet ve belâdan, gece ve gündüz gelecek müsibetlerden, herkesleri korusun inşallah. Âmin... Ayfer AYTAÇ
ayferaytac.com
 
Toplam blog
: 622
: 205
Kayıt tarihi
: 08.12.14
 
 

Gazeteci-yazar ..