Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Temmuz '11

 
Kategori
Güncel
 

Geçmişte Bugün

Bugün diğerlerinden farklı bir gün mü diye düşününce; 

Yıllar evvel bugün çok sevdiğim anneannemi kaybetmiştim. O ki, yaşadığım süre içinde benim en çok sevgi gördüğüm yegane kişiydi. İki eşini Kurtuluş savaşında şehit vermiş, acılı ama dik duruşlu, mücadeleci kadın...İdolüm olmuştur, nurlar içinde yatsın... 

Yıllar evvel bugün, çalışma hayatımın on beşinci senesini işliyordum ki, ikinci müdürlüğe terfiim gelmişti. Ve sonraları, yirminci yılın bitiminde aynı görevden emekli oldum. 

Bugün, onüç taze fidanımız için yüreklerimizin dağlandığı gün... Ve ülkemizin muhtelif yerlerindeki onüç evde yangınlar var, söndürülemeyen ateşler nice anaları, babaları yakıyor, nasıl söndürülsün ki, "evlat acıları"...Mehmet Akif'in "Çanakkale Şehitleri"nde "Sana aguşunu (kucağını) açmış duruyor Peygamber" dediği gibi Hz. Muhammed'imizle kucaklaşmaktalar aziz şehitlerimiz... 

Bugün Berat kandili...Şaban ayının 15. gecesi...Ramazan ayının yaklaşmakta olduğunun müjdecisi. Bu gecede yapılan dualarımızın kabul edileceğine inanmaktayız. Ayrıca bilerek veya bilmeyerek işlediğimiz günahlarımızın affı için Rabb'imize yakaracağız. 

Bugün...Her gün gibi, 24 saatten oluşan bir gün... 

Yahudiler, ticarette başarılarıyla ve bol kazançlarıyla ün salmışlardır. Her günün sonunda işyerinin kepengini indirirken sesli olarak: 

-Bu gün de kaybettik, zarardayız. dermiş... 

Bunu duyan komşusu: 

-Gayet güzel satışların oldu komşucuğum, zararın nereden? 

-Ömürden komşum, ömürden kaybettik. 

Ben, ömürden kaybettik diye üzülmenin yersiz olduğunu düşünmekteyim. Böyle düşünüp de üzüleceğime, "kalan ömrümün ilk günündeyim" diye sevinç duymaktayım. İlkler her zaman insana keyif verir. 

Birlikte düşünelim, ilk okula başladığımız ilk günü unuttuk mu? Hiç birimizin unuttuğunu sanmıyorum, ilk çantamız, ilk öğretmenimiz. Hatta adı bile...Manisa/Soma'daki Altıntaş ilkokulunun birinci sınıf 16 no.lu öğrencisi ben, öğretmenim Eyüp Işınak... :-)) 

İlk işe başladığımız gün...O heyecan...İlk çelik topuklu ayakkabımız...Tık tık diye ahenkli yürüyüşümüz... :-)) Dün gibi, bugün bile aklımızda... 

İlk ve tek defa nikah masasına oturuşumuz...:-)) 

İlk anne oluşumuz...:-)) 

İlk kez kayınvalide oluşumuz...:-)) 

İlk torunumuz...:-)) 

Dün gibi ama "bugün" bile aynı mutluluğu yaşatarak ilk canlılığı ve tazeliği ile hafızalarımızda... 

İlkler güzeldir.

Bu denli güzelliklerin arasında Antalya'nın sıcaklığı yakıcı gelmiyor insana...Yeter ki gönlümüz serin olsun... 

Baharlar gibi güzelliklerin arasında,  

Gönüller dolusu selam ve sevgilerle... 

Yurdagül Alkan. 

 
Toplam blog
: 344
: 1671
Kayıt tarihi
: 09.04.09
 
 

Özel bir finans kuruluşundan emekliyim. Hayatın her aşamasını acısıyla tatlısıyla yaşamış biri ol..