Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Aralık '20

 
Kategori
Güncel
 

GEÇMİŞTEN GELENLER

Esasında kökeni yüzlerce yıl öncesinden gelen fevkalade bir eğitim sistemi ve eğitim kurumları oluşturan İslam Dünyası o felsefede, matematikte mantıkta dünyada belli bir yere geldiğinde bunun sürdürülebilirliğinin ancak eğitimle ve kurumsal eğitim sistemleri ile olabileceğini fark ettiğinde Batı Dünyası gündüz gözüyle cadı avındaydı. 

Ne olmuşsa olmuş her medeniyetteki çöküş gibi İslam Dünyası da bir noktadan sonra çöküş sürecine girmiş, bu açık. Bunun kanıtı aralarında birlik beraberliği şu anda tek başına Amerika veya dize getirmeye yetiyor. Tarihte görüp görebileceği en zirve bu değilse, daha görülecek çok musibetler var demektir…

Batı dünyası Türk ve Müslümanlardan aldığı kurumsal yapıları geliştirmekle kalmadı, İslam Dünyasının elinde ne var ne yok her şeyi dağ tepe demedi söküp aldı. Dikkat ediyorum da İmam Maturidi hakkında bir araştırma yapan değerli araştırmacılar bilgi ve belgeleri İran’dan, Irak’tan değil, Londra’da, Paris’te, New York’ta, Berlin’de hatta Moskova’da değilse Sen Petersburg’daki kütüphanelerde bulabiliyor. İmam Maturudi kimdir? Birçok araştırmacı ve yazara göre İmam-ı Azam ekolünün en etkin temsilcisidir.

Amerika Irak’a girdiğinde malum ilk boşalttığı yerlerden biri de Nizamülmük tarafından kurulan zamanın OXFORD veya HARVARD denilecek eğitim kurumlarının vücuda getirilmesine katkısı olmuştu, 2000’lerin başında orada da ne var ne yok batıya taşındı. İçeride olanlarla ilgili pek bir şey söyleyemiyor olmamız olmadığından mıdır, bilmediğimizden midir diye sorulabilir. Irak’ta olan bir durumu örnek göstermek daha tehlikesiz oluyor. Birçok konuda yazmadıkları hiçbir ayrıntı kalmayan bazı sözlüklere bir şeylere bakmak için girdiğinizde onlar dahi o konuya girmemiş ya da girmemişse orası son durak demek oluyor. Orada durmak gerek.

Bundan yıllar öncesinde bir kitapta gözüme takılmıştı. Küresel Sermaye ve Türkiye: Yazar Sait Yılmaz, meraklılara tavsiye edilebilecek değerli bir kaynak kitap. Dünyadaki altın madenlerinin sahiplerinin kimler olduğunu, ortaklarını anlatıyordu. Ondan sonra merakımı celp etti. Çok şeyler anlatıyordu.

 
Toplam blog
: 2271
: 163
Kayıt tarihi
: 15.10.14
 
 

Bugünün doğrusu yarının eğrisi, dost görünenler düşman ve herşey aslında zıddı olabilir. Büyük ih..