Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Kasım '15

 
Kategori
Eğitim
 

Geçmişten günümüze...

İmam-Hatip lisesi dendiğinde akla ilk adeletsiz sınav sistemi, ortaokul kısmının kapatılması, üniversite giriş sınavında büyük adaletsizlikler geliyor. Bir çok İmam Hatip mezunu bu adaletsizlikler yüzünden iş ve meslek konusunda büyük sorunlarla karşılaştı. Fakat bir konuda hep gönüller rahattı ki gönülleri iman dolu eğitimcilerin olduğu İmam Hatip okullarından değerlerine sahip çıkan dini ve manevi değerleri uğruna herşeyini feda edebilecek neferlerin sayısı hiç de az değildi. Tüm haksız uygulamalara rağmen İmam Hatip ışığını söndürmeyi başaramadılar. Ve son on yıla baktığımız zaman İmam Hatip okullarının eğitimlerine devam ettiğini ortaokul kısımlarının tekrar açıldığını görmekteyiz.

Fakat üzücü olan bir nokta var. İmam Hatip okullarının sayıca az olduğu dönemlerde bu okullardan şimdiye nazaran kat kat daha fazla manevi manada donanımlı erler yetişirken, bugün ki İmam Hatip okullarından bilgi sahibi kişiler çıksa da gönül eri gönül dilini öğrenerek çıkan öğrenci sayısı eskiye nazaran çok aşağılarda kalmaktadır. Günümüz itibari ile İmam Hatip lisesi veya orta okul binaları çok sayıda olsa da maalesef İmam Hatip ruhuna, İmam Hatip binalarına sahip çıktığımız gibi sahip çıkmadık veya çıkamadık. Biz bina peşinden koşarak asıl çözmemiz gereken eğitim sistemlerimizi göz ardı ettik. Okullar açsak da okullara sahip çıkacak, okul sıralarında oturan minik öğrencileri geleceğe taşıyacak, gerek fenni ilimlerde, gerekse dini ilimlerde onları bir üst düzeye çıkaracak gönülleri iman dolu vatanperver aldığı maaş için değil, maaş alsada birinci öncelikleri milletimizin çocuklarını yetiştirmek olan neferler öğretmenler yetiştirmeyi göz ardı ettik.

Üzülerek söylemem gerekir ki; öğretmen veya memur maaşlarının konuşulduğu kadar (tabi ki bu da konuşulmalıdır.) biz bu ülkede eğitim sistemini düzeltmek için konuşmadık. “Evlatlarımızı, yavrularımızı, ciğerparelerimizi nasıl geleceğe hazırlarız ? “ sorusunu sorarak, kavga etmek için değil çözüm üretmek için bir araya gelmedik. Bina yapmak yerine kitap okumayı, bilgi sahibi olmayı çocuklarımıza aşılamayı hiç düşünmedik.

Evet;

Biz bina yapabiliyoruz ama eğitim veremiyoruz. Önceki dönemlerde İmam-Hatip okul binaları az sayıda olsa da İmam-Hatip ruhu ile yetişen öğrenci sayısı bugüne nazaran kat kat fazlaydı.

Velhasıl-ı kelam;

Artık bizler bu bina yapma sevdamızı biraz aşağılara çekerek çocukların beyinlerinde parlak fikirlere varabilecekleri yollar inşa etmeye başlamalıyız. Fenni ve manevi ilimlerde onları üst seviyelere çıkarabilmeliyiz ki; yaptığımız binalar ahirette karşımıza israf olarak çıkmasın.

GELECEĞİMİZİ İSRAF ETMEYELİM…

 
Toplam blog
: 2
: 93
Kayıt tarihi
: 18.11.15
 
 

Van doğumluyum. Adanada yaşıyorum. Okumayı seviyorum. Ve artık yazmaya karar verdim. Düşündükleri..