Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Ekim '15

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Geleceği öngörmenin en iyi yolu onu yaratmaktır

Geleceği öngörmenin en iyi yolu onu yaratmaktır
 

Zihinlerimiz bilinmeyenin kötü olduğuna şartlandırılmış.

Bundandır insanların her şeyi kontrol etme isteği, her şeyi bilme çabası.

Bilinmeyenin içinde yönünüzü bulamamaktan korkuyorsanız ya da geleceği öngörememenin endişesi içinde kendinizi kaybolmuş hissediyorsanız size, aslında bu durumun harika olduğunu söyleyebilirim. Çünkü geleceği öngörmenin en iyi yolu onu yaratmaktan geçer.

Bilinenin içinde şimdiki siz varsınız. Tanıdık kaygılar, evhamlı düşünceler, hummalı bir çalışma, kendini yaşamın kurbanı hissetme halleri…

Bilinmeyende ise yenilenmiş bir zihin, yenilenmiş bir bedenle küllerinden yeniden doğan anka kuşu misali yeni benliğiniz vardır.

Yeni benliğiniz, size yaşamınızda imkânsız gibi görünen değişiklikleri gerçekleştirme fırsatı sunar.

Yaşamımızda olağanüstü değişiklikler yaratmak ya da yaşamımızın herhangi bir alanını iyileştirmek istiyorsak tıkalı boruları açmak, yürümeyen ilişkileri bitirmek ya da bizi sınırlayan duvarları yıkmak gerekir.

Tavırlarımızda ısrarcı olmak yerine, eski anlayışlarımıza yol vermek ve bunun için de değişmek gerektiğini anlama zamanıdır.

Zira dönüşüm olmadan yeni bir hayat düşlemek imkansız.

Yıllar boyunca oluşan düşünme alışkanlıklarımızın yarattığı kısır döngüleri kırıp yeni olanı kucaklayabilirsek değişim, zorlu bir süreç olmaktan çıkıp sevgiyle kabul ettiğimiz bir dosta dönüşür.

 
Toplam blog
: 53
: 288
Kayıt tarihi
: 23.08.14
 
 

Sevgili blog okuyucularım, Size burada sunduğum çeşitli bakış açıları, sadece ileri sürmekle kalm..