Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Mart '08

 
Kategori
Haber
 

Geleceğimiz sokakta kaybolmayacak

Vali AKYEL: “Toplumların güçlü olması ve insanların mutlu olmasının yolu sevgi bağlarının, merhamet bağlarının güçlü olmasından kaynaklanmaktadır.”


Tokat ilimizde Valilik önderliğinde Belediye Başkanlığı, Gençlikspor İl Müdürlüğü ve Yerel Gençlik Meclisi koordinatörlüğünde kamu kurum, kuruluşları, sivil toplum örgütlerinin desteği alınarak “Geleceğimiz Sokakta Kaybolmasın” Projesi hazırlanmıştı. 2007 yılında başlatılan projenin alt yapısı hazırlanmıştı ve tanıtım aşamasına gelmişti. Projenin tanıtımı dün gerçekleştirildi.

Tokat Valiliği Hizmet Binası Bayındırlık Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen tanıtım programına Tokat Valisi Dr. Recai AKYEL başta olmak üzere Tokat Belediye Başkanı Doç. Dr. Adnan ÇİÇEK, Vali Yardımcısı Bayram GALE, Gençlikspor İl Müdürlüğü’nü temsilen Şube Müdürü Ömer BESLER, Yerel Gençlik Meclisi Başkanı Serhat İSPİRLİ, kamu kurum ve kuruluşlarının müdür ve temsilcileri ile sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasını müteakip projenin tanıtımı yapmak üzere Yerel Gençlik Meclisi Başkanı Serhat İSPİRLİ’ye söz verildi.

PROJENİN AMACI

Yerel Gençlik Meclisi Başkanı Serhat İSPİRLİ, projenin amacını açıklarken “sokakta aileleri tarafından çalışmak zorunda bırakılan çocukların sokaktan uzak, aileleri ile birlikte her türlü haklarının korunup gözetilerek her türlü sosyal ve fiziksel risklerden uzak, eğitim olanaklarından azami ölçüde istifade ederek, ebeveynleri tarafından ekonomik sömürü olarak görülmeden çocukça yaşamalarına olanak sağlamaktır.” dedi.

VALİ AKYEL:

“GÜÇLÜ TOPLUM

OLMANIN YOLU”

Yerel Gençlik Meclisi Başkanı İSPİRLİ’nin konuşmasının ardından Tokat Valisi Dr. Recai AKYEL konuşmasını yapmak üzere davet edildi.

Vali AKYEL de konuşmasında güçlü toplum olmanın gereklerini anlattı. Vali AKYEL özetle şunları söyledi: “Vilayetimizde başlatılan Geleceğimiz Sokakta Kalmasın Projesi’nden ötürü emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Çocuklarımızın sokakta olması üzücü ama bu proje ile sahipsiz olmadıklarını da göstermiş oluyoruz. Devlet olarak sosyal devlet olmanın gereği toplum olarak şefkatli ve merhametli toplum olmanın gereği, vatandaş olarak da yardımlaşma ve dayanışma duyguları besleyen vatandaş olarak, özel ilgiye muhtaç vatandaşlarımız ile ilgilenmemiz gerekmektedir. Bunlar kimsesiz çocuklar, sokakta çalışan ve kalan çocuklar, ihtiyarlar, yaşlılar, yalnızlar olabilir. Her toplumda olduğu gibi vilayetimizde de özel ilgiye muhtaç kesimler vardır. Ve muhakkak bunlara özel ilgi göstermemiz gerekmektedir. Toplumların güçlü olması ve insanların mutlu olmasının yolu sevgi bağlarının, merhamet bağlarının güçlü olmasından kaynaklanmaktadır. İnsan olarak kesinlikle duyarlı olmamız lazımdır.”

Vali AKYEL’in de konuşmasının ardından projeye destek veren kurum, kuruluş ve sivil toplum örgütlerimizin temsilcilerine teşekkür plaketi takdim edildi. İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesi, Sağlık İl Müdürlüğü, İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Rehberlik ve Araştırma Merkezi, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, İş Kur İl Müdürlüğü, Tokat Eczacılar Odası, Tokat Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı, Tek Gıda İş Sendikası, Tokat Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanlığı, Yeşilırmak Eğitim Gönüllüleri Derneği temsilcileri teşekkür belgesi alan isimler idi.

PROJE KAPSAMINDA YAPILANLAR

Geleceğimiz Sokakta Kalmasın projesi kapsamında yapılan yardımlar ise şu şekilde olmuştu. 9 Aileye kömür yardımı. 1 çocuğa mesleki yönlendirme yapılması. 2 çocuğun koruma altına alınması için Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’ne yazı gönderilmesi. 1 çocuğun YİBO’ya yönlendirilmesi. 2 çocuğun ailesine iş imkanı sağlanması. 1 çocuğun dershane masraflarının karşılanması. 20 çocuğun sağlık taramasından geçirilmesi ve giyecek yardımı yapılması. 1 çocuğa ayakkabı ve önlük verilmesi. 1 çocuğun kardeşlerinin Sosyal Hizmetlere yönlendirilmesi ve 435 YTL aylık bağlanması. 1 çocuğun annesi iş imkanı sağlanması. 2 aileye gıda yardımı yapılması. 1 çocuğa ücretsiz dershane imkanı sağlanması.

 
Toplam blog
: 30
: 982
Kayıt tarihi
: 01.03.08
 
 

Tokat ilinde 1978 yılında doğdum. Tokat Anadolu Lisesi mezunuyum. Tokat ilinde, günlük, yerel süreli..