Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Nisan '20

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Geleceğimizi görmeliyiz.

Koronanın dehşet saldığı günlerin göbeğinde yaşıyoruz. "Bu günler geçer mi ?", " ne zaman geçer ? ", " daha da zor günler gelir mi ? " diye düşünüyoruz.

Ancak görüyoruz ki ,alınan tedbirler " günü birlik " tedbirler. SOKAĞA ÇIKMA YASAKLARI, MASKE VE TIBBİ TULUM KULLANILMASI ZORUNLULUKLARI VE KAPATILAN İŞ YERLERİ .

Tamam bu tedbirler çok önemli. Bu korkunç salgının önlenmesi konusunda çok çaba gösterdik ve Hükümetimiz başarılı oldu. Ancak önümüzdek aylar hatta yıllar için alınması gereken çok tedbir var.

Belki bir ay sonra Korona Salgını sona erecek olabilir.Olsun yine de bizim çok detaylı ve güçlü tedbirler almamız gerekiyor. Bunların en önemlileri ;

1) Başta İllerimiz  olmak üzere her ilçede mükemmel bir gıda malzemesi ve tıbbi gereç dağıtım teşkilatının kurulması,

2) Muhtarlıkların ve Apartman Yönetimlerinin alınacak tedbirlerle ilgili her türlü teşkilatın içinde yer almasının sağlanması. ( BU UYGULAMA SALGINLARIN ÇOŞTUĞU DURUMLARDA ,NE YAPACAĞINI BİLMEYEN VATANDAŞLARIMIZIN BAŞVURABİLECEĞİ MAKAMLAR OLACAKTIR)

3) Tıbbi Tulum ve maske üretiminin hiç vakit geçirilmeden tüm nüfusa göre üretiminin gerçekleştirilmesi ve bu araçların kargaşaya meydan vermeden mükemmel bir organizasyonla dağıtılması.Ayrıca stokların çok iyi şekilde muhafaza edilmesi. Hatta " tıbbi tulum ve maske idaresi "  adı altında yeni bir örgütlenmeye gidilmesi.

4) Korona virüs hastalığının tedavisinde kullanılan ilaçların üretiminin arttırılması ve aşağı yukarı her ilçede bulunan SAĞLIK OCAKLARINDA stok edilerek, beklenmedik şekilde büyük facialara neden olabilecek salgınlarda  SAĞLIK OCAKLARI DOKTORLARI " tarafından kullanılması. (Bu konuda Sağlık Ocağı dokorları bugünden seminerlere alınmalıdır.)

5) Korona veya benzeri salgınlarda ölenlerin defin işlemleri için vakit geçirilmeden  yeni bir teşkilat kurulması

6) Sağlık Bakanlığı'nın görevi olmakla beraber " Karantina Teşkilatı " kurulması

7) Özellikle üç büyük şehirdeki her ilçede " KARANTİNA HASTANELERİ İNŞAATINA BAŞLANILMASI ".

 8) Bu hastanelerin yoğun bakım dahil her türlü tıbbi desteğe sahip ve tek odalı olarak inşa edilmesi .

9) Özellikle FIRINLARIN  yeni bir statüye kavuşturulup, ekmek üretimi, çalışanların öğrenim ve ücret durumları ve ekmek dağıtım şekil ve organizasyonları hijyenik ve toplum ihtiyaçları açısından gözden geçirilip, rasyonel bir organizasyona sahip olmalarının sağlanması

GEREKMEKTEDİR. HEM DE ACİLEN.

 

VEHBİ YILMAZ ÇETİNGÖZ

12 Nisan 2020

 

 

 

 
Toplam blog
: 472
: 959
Kayıt tarihi
: 26.01.10
 
 

1945 yılında Adana'da doğdum. Galatasaray Lisesi ve Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültes..