Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Temmuz '14

 
Kategori
İnançlar
 

Geleceğin İslam'ı ve Dindarı farklı olacak (2)

Geleceğin İslam'ı ve Dindarı farklı olacak (2)
 

Gerçekte sanal bir alemde yaşadığımız anlaşılacak: Ateizm yok olacak. Allah’a inanmanın yerini Allah’ı bilmek alacak. Din bilim çatışması bitecek.

İçinde bulunduğumuz Samanyolu galaksisi içinde Güneş, Dünya, yıldızlar, gezegenler gibi 100 milyardan fazla (100-300 milyar arası olduğu tahmin ediliyor) gök cismi var.

Tüm evrende ise, Samanyolu gibi 100 milyar galaksi var. Bunu gözümüzde canlandırmamız çok zor.

En basitleştirilmiş örnek olarak şöyle söyleyebiliriz:

Samanyolu içindeki her bir gök cisminin bir nohut tanesi büyüklüğünde olduğunu kabul edersek, hepsini bir futbol stadyumuna dökseydik tamamen doldururdu.

Bu kez, Samanyolu’nun ve diğer galaksilerin her birinin bir nohut tanesi kadar büyük olduğunu varsayalım. O zaman evreni oluşturan galaksiler de bir stadyumu doldururdu.

Diğer yandan bize çok büyük gözüken Dünya da atomlardan oluşur. Atomun bir çekirdeği ve etrafında dönen elektronları vardır ve  %99dan fazlası boşluktan oluşur.

Dünyayı oluşturan atomların içindeki boşlukları çıkarıp sadece çekirdeklerini ve elektronlarını bir araya toplayabilseydik Dünyayı bir çay kaşığına sığdırabilirdik!

Dünyanın madde olarak tanımladığımız kısmı gerçekte işte bu kadardır.

Kur’an ayetlerden oluşur. Ayet hem kelime, söz, hem de mucize anlamına gelir. Onun için Allah’ın yarattığı isim verilebilecek her şey aynı zamanda mucizedir. Tüm yaratılışı anlamak ve anlatmak insan aklının ve gücünün üstündedir.

 “Biz gökleri, yeri ve bunlar arasındakileri eğlenmek için yaratmadık. İkisini de, sadece gerçeği göstermek üzere yarattık. Ama onların çokları bilmiyorlar.”(Dühan,38-39)

“Zerreden daha küçük veya daha büyük hiçbir istisna olmamak üzere, her şey apaçık bir Kitap'ta belirlenmiştir” (Sebe, 3)

"Rabbimin kelimeleri için deniz mürekkep olsa, Rabbimin kelimeleri tükenmeden önce deniz mutlaka biter. Bir o kadarını daha getirsek de yetmez." (Kehf, 109)

İnsanların okuması istenen Kitap tüm evrendir. Kur’an onun içinden bir kısım, Yaratan’ın yarattığı insana verdiği bir doğru yaşam ve yönlendirme kılavuzudur.

“İş onların iddialarının aksinedir! O, çok yüce bir Kur'an'dır. Korunmuş bir levhada/Levh-i Mahfûz'dadır.” (Büruc, 21-22)

Bilgimiz artınca bilim öyle bir noktaya gelecek ki, artık mükemmel düzenin tesadüfen veya kendiliğinden var olamayacağı,  düzeni sağlamak için tasarlayanın TEK olması gerektiği kabul edilecek.

Böylece, Allah’ın varlığı inanç olmaktan çıkacak, Allah’a inanmanın yerini, Allah’ı bilmek alacak.

 “O’nunla beraber herhangi bir ilah da yoktur. Eğer böyle olsaydı, her ilah kendi yarattığını sevk idare ederdi ve biri mutlaka diğerine üstün gelmeye çalışırdı.“(Mü’minun, 91)

Ancak, ölümden sonraki yaşam konusu, bilinen örneklere karşın, gelecekle ilgili elimizde somut delil olamayacağı için inanç olarak kalmaya devam edecek.

“De ki: ‘Göklerde ve yerde, Allah’tan başka hiç kimse gaybı bilmez. Ne zaman dirileceklerini de bilmezler. Hayır, onların bilgileri ahiret konusunda yetersiz kalıyor. Daha doğrusu onlar ondan kuşku duymaktadırlar. Hayır, hayır! Onlar, onu göremeyecek kadar kördürler.” (Neml, 65-66)

 

 
Toplam blog
: 174
: 4451
Kayıt tarihi
: 19.06.09
 
 

1958  doğumluyum. Arkeologum. Evliyim. Çocuğum yok. Çalışmıyorum. Yıllarca çalıştıktan sonra, zam..