Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Eylül '10

 
Kategori
Siyaset
 

Geleceğin Türkiyesi

Geleceğin Türkiyesi
 

En büyük müttefikimiz Amerikadır; ama Amerika PKK ve Irak konusunda bizim hassasiyetlerimizi anlamamıştır. Biz vaktiyle Suriye sınırında yaptığımız tehdidi Irak sınırlarında da gerçekleştiremeyeceğimiz anlamına gelmez.

Türk’ün üzerine fazla gidenin akibetinin hayırlı olmadığı tarihî bir gerçektir.

Amerika ile ileride bir savaş kaçınılmaz olabilir. Bunu Amerika ve bundan sonraki Türkiye’de tek başına iktidar olmuş muktedir hükümetler belirleyecektir.

Dışişleri Bakanımız geçenlerde, Türk kökenli yirmi üç Avrupu milletvekilini Ankara’ya davet etti. Şahane bir görüntü verdi. Gururlandık iftihar ettik.

BEYLERBEYLİĞİ (EYALET), SANCAK

Bu uzak görüş, seçimler sonrası Türkiye’de gelecek tek parti iktidarının, ekonomisinin rahat olduğu, reforma ayıracak parası olduğu bir dönemde çok çabuk bir hareketle gerçekleştireceği bir yönetim tarzıdır.

Türkiye nasıl ki başken Ankara’dan yönetiliyor, atamalar Ankara’dan yapılıyorsa, Beylerbeyliği (Eyalet), Sancak döneminde de öyle olacaktır. Bunun aksini düşünenlerin kulağını çekecek veya boynunu vuracak kuvvetimiz, her zaman vardır. Aksi halde, bu milletin Müslüman Türk milleti olduğunu pas geçenlerin vay haline...

“SEV SENİ SEVENİ, YER ile YEKSAN İSE”

Gorbaçov, Boris Yeltsin, Vilademir PUTİN. Birisi Alkole düşkündü ve çizilen ufka bakamıyor, gemi yürümüyordu.

Putin Sporun dövüşçü kısmından ihtisasalıydı. Judo üstası olarak spor salonlarında görüldü. Batı önce anlayamadı; ama kolay lokma olmalıydı.

Rusya’yı toparlamaya başladı. Eski Sovyet kolonilerine yöneldi.

1) Bağımsız Devletler Topluluğu (1992)

2) Entegre Devletler Topluluğu (1996)

Son üç yılda bütçesi sürekli fazla veren Rusya Paris Kulübü’ne olan 180 Milyar dolarlık borcunu tek kalemde ödedi. Akabinde ikyüz milyar dolara yakın silah ve mühimmata yatırım yaptı.

Putin iktidarında Rusya, siyasî, askerî, ekonomik alanlarda müthiş atılımlar yaptı. Bugün Devlet Başkanı Medvedev ile Putin(Rusya) dünyaya meydan okuyor...

Amerika’nın Avrupu Devletlerine füze kalkanı yerleştirme programına karşılık Rusya, son teknoloji ürünü 185 milyar dolar silahlanma paketinin uygulamaya koydu...

Vilademir Putin 43. Münih Güvenlik konferansında: “Amerika dünyanın efendisi olmak istiyor... Amerika sınırları iyice aştı..."”gibi sözler söyleyerek REST ÇEKİYOR...

BİRLEŞİK AVRASYA (Birleşik Türk ve İslam Devletleri)

Asya ve Avrupu’da otuza yakın devletin başkanları Ankara’ya çağırılarak bu başkanların içinde yer aldığı Yüksek(Üst) Meclis kurulmalı. Bunlar Avrasya’nın Yüce Meclisi’nin üyesi olacaklar. Bu Meclise Türkiye Devlet Başkanı başkanlık edecek. Bizzat Seçimle ve oybirliği le getirilecek. Bu devletlerde de Alt Meclise yeteri kadar milletvekili seçilecek. Her türdeki mesele bu meclisle görüşülüp tartışıldıktan sonra, onaylanarak Üst Meclise gelecek. Burada da görüşülüp tartışıldıktan sonra her kanun, yürürlüğe girmiş olacak.

Bu beylerbeyliği veya Sancakların her birinden belirli sayılarda millet vekili seçilerek alt meclis oluşturulacak, bu alt meclisten de üst mecliste görev yapacak vekiller belirlenecektir. Devletler iç işlerinde tamamen serbest, dış işlerinde, ise Yüksek meclisin aldığı kararlara bağlı kalacaklardır. Ekonomi, ordu, ve Eyalet valileri ve komutanların atamalarını üst meclis yürütecek diğer meseleler alt meclis tarafından yapılacaktır.

DEVLETTE ÜLKÜLER ve HEDEFLER

Birleşik devletlerin her ferdi doğar doğmaz, devlet güvencesinde olacak, her türdeki sosyal haklara ve statülere sahip bulunacak. Coğrafyada doğan her canlı Allah’ın kutsal bir emaneti kabul edilerek koruma altında bulundurulacak. Doğan her fert, şartlar gereği kendini büyük davalar, büyük ülküler içinde bulmalıdır. Bu ülkülere erişmek onun Kızılelma’sı olmalıdır. Devlet öyle isteyecek, öyle büyük ülküler; ve uzak ufuklar hayâlerini süsleyerek yetişecektir. Bu devletin bütün fertleri bilecek ki savaşlarda ölenler şehit, kalanlar gazidir.

Devlet-i âli(Büyük Devlet) Topraklarında güneşin batmadığı devlet

Devlet-i ebed müddet(Ölümsüz Devlet)

Hilâfet-i rûyu zemin(Yeryüzünün Halifesi)

Sultan’ül bahreyn(Karaların Sultanı)

Hakanül Bahreyn( Denizlerin Sultanı)

Yedi iklim ve diğer topraklar ile kürre-i arzın mutlak sahibi... Bu görülesi bir rüya olacak. Bununla yatılıp bununula kalkılacak. İlahi kelimetullah nizamını, bütün yeryüzüne yayma rüyası görülüp durulacak. Birleşik devletlerin heyecanı diri ve canlı kalacak.

KAYNAKLAR:

1 Nutuk Söylev ve Demeçler."Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi.

2 Uluğ Beg Akadimiyası. A.A.Abdurahmanov.Özbekistan/Taşkent.s.10

3 Birûnî. Uluğ Beg Akademisi.A.A.Abdurahmanov. Özbekistan, Taşkent.s. 10

4 El Cebir. Uluğ Beg Akademisi.A.A.Abdurahmanov. Özbekistan, Taşkent.s. 10

5.Horazmi, Ferganî, Gıyaseddin El Koşıy, Uluğ Bey, İbn-i Irak, Kamusıy: Uluğ Beg. Akademisi.A.A.Abdurahmanov. Özbekistan, Taşkent.s. 10-13

6.Al Hammer, Al Masıh. Uluğ Beg Akademisi.A.Abdurahmanov. Özbekistan, Taşkent.s.10

7.Türkiye. 29 Ekim1999, Cuma. Kayseri

8. Türkiye. Stop. Muammer ERKUL. 29 Ekim1999, Cuma.Kayseri

9. Garp Menbağlarına Göre Eski Türk Seciye ve Ahlâkı. İskmail Hakkı

10.DANİŞMENT-LesVoyages Dusieur Du Lorie". s.189-190 . 1654 Paris

11. Tableau Général . Mouradgea d'Ohsson'un. C.4.s.304-305

12. La Turguie Acuelle. A.Ubucini.s.342.1855. Paris-Altınoluk. Ocak.1990.s 25. Ankara

13.Henri Mathieu.La Turguie et ses Differans Peubles.2. Baskı.C.II.s.51 Meşhur Türk Düşmanıdır.

 
Toplam blog
: 65
: 503
Kayıt tarihi
: 27.09.10
 
 

Abdullah (Çağrı) ELGÜN HAYATI HAKKINDA BİLGİLER Kayseri’de dünyaya geldi. Kayseri Atatürk İlkokul..