Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Şubat '13

 
Kategori
Haber
 

Geleceğin üreticileri resim ve şiirle hayallerini anlattı

Geleceğin üreticileri resim ve şiirle hayallerini anlattı
 

DSYB MERKEZ BİRLİK ŞİİR VE RESİM YARIŞMASI


Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği’nin (TDSYMB) geleneksel resim-şiir yarışması sonuçlandı. Konusu “Ben çiftçi olunca” olarak belirlenen, Birlik üyesi ailelerin 7–9 ve 10–12 yaş çocuklarının katıldığı yarışmada, Burdur’dan 11 çocuk dereceye girdi. Dereceye giren çocuklar Ankara Üniversitesi Rektörlüğünde ödüllerini aldı.

Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği’nin (TDSYMB) geleneksel resim-şiir yarışması sonuçlandı. Konusu “Ben çiftçi olunca” olarak belirlenen, Birlik üyesi ailelerin 7–9 ve 10–12 yaş çocuklarının katıldığı yarışmada, Burdur’dan 11 çocuk dereceye girdi. Dereceye giren çocuklar Ankara Üniversitesi Rektörlüğünde ödüllerini aldı. Türkiye’nin her yerinden dereceye giren çocuklar ve aileleri, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşarı Vedat Mirmahmutoğulları,  Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdür Yardımcısı Dr. İbrahim Özcan, TDSYMB Başkanı Cemalettin Özden, Burdur DSYB Denetleme Kurulu üyesi Hüsnü Şakı’nın katıldığı ödül törenine Burdur’dan ödül alan çocuklarla ailelerinin katılımını Burdur DSYB üstlendi. Burdur DSYB’nin tuttuğu bir otobüsle dereceye giren çocuklar ve aileleri Ankara’ ya götürüldü.

GELECEĞİN ÜRETİCİLERİ, HAYALLERİNİ RESİM VE ŞİİRLE DİLE GETİRDİ

Törende bir konuşma yapan Müsteşar Mirmahmutoğulları “geleceğin sağlıklı gıda üreticileri, aile mesleklerine böyle sahip çıkmaları, hayallerini resim ve şiirle dile getirmeleri gurur verici. Gıda üreticisi olmak bir doktor olmak gibidir. Sen sağlıklı üreteceksin ki, sağlıklı nesiller büyüyecek. Böyle bir organizasyonu düzenledikleri için Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği’ne ve dereceye giren girmeyen yarışmaya katılan bütün çocuklarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Ödül töreni öncesinde dereceye giren çocuklarla Anıtkabir ziyaret edildi. Anıtkabir ve Atatürk Müzesi ziyaretinden sonra Ankara Üniversitesi Rektörlüğündeki ödül töreni öğlen saatlerinde gerçekleşti. Yapılan törenle dereceye giren çocuklardan birincilere dizüstü bilgisayarı, ikincilere video kamera, üçüncülere de fotoğraf makinesi verildi.

 
Toplam blog
: 510
: 505
Kayıt tarihi
: 04.04.08
 
 

"Cv" Dedikleri Özgeçmişim 1953 yılının karanlık günlerinde Haziran ayının 24. günü, ağaçların mey..