Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Haziran '07

 
Kategori
Psikoloji
 

Geleceğini falda arayanlar

Geleceğini falda arayanlar
 

İnsanların çoğu hayatlarında en az bir kere fala baktırmışlardır. Ciddi anlamda çaresiz ve sadece umutları kalan kişilerin başvurduğu bir umut kapısıdır fal.

Bazı zamanlar ise bu kişileri sömürenlerin geçim kapısıdır fal. İnsanların geleceğini Allah'tan başka kimse bilemez.

- Ama .......de bir falcı varmış. Her şeyi biliyormuş.

- Neyi biliyormuş? O falcı kendi geleceğini bile bilmekten acizdir aslında.

Falcıların söylediklerine dikkat ederseniz onlar söze şöyle başlarlar:

- Senin canın bir şeye sıkılmış. (Kimin canı bir şeye sıkılmıyor ki?)

- Üç vakte kadar çok sevineceksin. (Üç vakit gün, hafta, ay olabilir. Bu arada mutlaka sevinecek bir şey bulur insan)

Sıradan laflar bunlar. Çoğu da üç kağıtçıdır bu tiplerin.

Ancak telepatik gücü kuvvetli bazı insanlar karşısındaki insanın düşüncelerini yakalayabilirler. Çünkü düşünce bir çeşit enerjidir ve beyin de bu enerjiyi yayar. Bu enerjiyi yakalayan ve adına falcı da denilebilen telepatik gücü yüksek kişiler, insanın düşündüklerini söyleyebilirler. Çok kişi fal baktırırken beklentilerinin üzerinde yoğunlaşır. Karşıdaki kişi bu düşünceleri yakalarsa, insanın beklentilerine cevap verecek sözler söyleyebilir. Eğer kişi beklentilerinin olacağına bütün kalbiyle inanıyor ve o yönde gayret sarfediyorsa beklentisinin gerçekleşmesi ihtimali yüksektir. http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=24100

Falcılar karşısındakilerin düşüncelerini okurken materyal olarak, bazen tarot kartları, bazen de bakla falı denilen bakla, taş ve madenlerden oluşan aksesuarlar da kullanabilirler. Kahvedeki telve de bu materyaller arasında sayılabilir. Beklentileri gerçekleşen kişilerin bir çoğu ise buna falcıya bağlar maalesef.

Fal baktıran kişi o an karamsar ve geleceğinden ümitsiz ise, falcı negatif enerjileri hissedebilir. Ya durumu olduğu gibi söyler veya tamamen hissettiğinin tersini söyleyerek karşısındaki kişi motive eder. Kahve falı bakan bir tanıdığım bu yöntemi sık sık kullandığını ve karşısındaki kişinin duymak isteditklerini söylediğini bir konuşmasında bana anlatmıştı. Belki de falcıdan iyi bir şey duyan kişinin de bozuk olan morali düzelecektir. Yani falcılar da bir nevi psikoterapi yapmış olurlar karşılarındaki kişilere.

 
Toplam blog
: 974
: 3444
Kayıt tarihi
: 16.01.07
 
 

2017 Basın özgürlük endeksine göre 180 ülkeden 155. sırada olan ülkemizde yemek tarifleri  ve tel..