Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Ağustos '11

 
Kategori
Güncel
 

Gelecek 25 yıl için tahminler

GELECEK 25 YIL İÇİN TAHMİNLER

World Future Society’nin özel raporuna göre önümüzdeki 25 yıl içinde, mevcut koşullar aynen devam ederse, oluşabilecek muhtemel gelişmelerden bir kısmını aşağıda bilgi ve değerlendirmenize sunuyorum.

1. ÖNGÖRÜ: Genetik ve biyomedikal iyileştirmelerdeki hızlı artış öyle bir boyuta gelecek ki insanlardaki DNA’larla oynamak suretiyle eski ve hastalıklı organlar canlandırılacak ve insanların akıl ve bedeni kabiliyetleri çok arttırılacaktır.

2. ÖNGÖRÜ: Su adeta yeni bir petrol gibi önem kazanacaktır. Suyun tuzdan arındırılma faaliyetini yapan sanayi kolları çok gelişecek. 20040 yılında yaklaşık 3.5 milyar insan susuzluktan kavrulacak.

3. ÖNGÖRÜ: Kablosuz internet bütün dünyaya yayılacak. Bu da iletişimde yeni bir çığır açacak.

4. ÖNGÖRÜ: Ömür daha da uzayacak.

5. ÖNGÖRÜ: Virüs ve bakteriler antibiyotiklere karşı daha dirençli olacaklar. Biyo tehdit daha da artacaktır.

6. ÖNGÖRÜ: Buluşlar artık daha otomatik hale gelecek. Geleceğin Edison’ları sorunları veya kafalarındaki soruları yazacaklar bilgisayara, bilgisayarlar onların uzun uğraşlarla elde edebilecekleri sonucu bir çırpıda kendilerine verecek.

7. ÖNGÖRÜ: Japonlar 2015 yılına kadar her eve bir robot projesini gerçekleştirecek. Güney Kore bunu 2020 yılına kadar yapacak. Bu alanda her ikisi de ABD’yi sollayacaklar.

8. ÖNGÖRÜ. Geleceğin televizyonlarının ekrana ihtiyacı olmayacak. (Holografik 3 d TV)

9. ÖNGÖRÜ: İnsan beynine yakın kapasiteye sahip bilgisayarlar yapılacak. Bu bilgisayarlar öğrenmeyi ve düşünmeyi bilecekler.

10. ÖNGÖRÜ: 2020’de elektrikle çalışan arabalar tamamen yaygınlaşacak. İnsanlar araçlarının şarj bedellerini mobil telefon faturaları gibi aylık ödeyecekler. Otomobil sektörü kendini yenilemek durumunda kalacak.

11. ÖNGÖRÜ: Din Çin’de yaygınlaşırken, Orta Doğu’da laiklik yayılacaktır.

12. ÖNGÖRÜ: Kuantum bilgisayarlar, 2021 yılına doğru şimdiki bilgisayarların kat kat üstünde bir hıza sahip olacaklar ve bilgisayar dünyasında bir devrim yaratacaklar. 

 
Toplam blog
: 82
: 1046
Kayıt tarihi
: 24.05.11
 
 

TED Ankara Koleji ve ODTÜ Kamu Yönetimi mezunuyum. Asıl mesleğim bankacılık. Çeşitli kuruluşlarda..