Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Kasım '11

 
Kategori
Futurizm
 

Gelecek Fütürist düşünceli Ülkelerin,

Gelecek Fütürist düşünceli Ülkelerin,
 

2023 Türkiye'nin Vizyonu,


Kısaca, ''Fütürizm'' üzerine, biraz sohbet ve düşüncelerimizi  yazalım!

20.Yüzyılın başlarında İtalya'da ortaya çıkmış bir sanat akımı, bu akımın öncüsü de İtalyan şair, yönetmen Filippo Marinetti'dir.

Yani, ''Fütürizm'' sanata dinamizm, hız ve hareket getirmeyi  amaçlamıştır. Hareket ve ışık maddeyi yok edecek güçlerdir. Sanatın estetik öğeleri olan ahenk ve güzel gereksiz sayılmaktadır.

Geçmişe bağlılık demek olan ''passeizm'' dinamizmi engellemektedir. Bu nedenle geleneksel konular bırakılmalı, militarizmi, savaşı, şiddeti değerlendiren dinamik konular işlenmelidir fütüristlerce.

Geçmiş değerleri saklıyan müzeler, kütüphaneler yıkılması gereken kuruluşlar olarak görülür fütürist düşünce sisteminde.

''Fütürizm', görsel sanatlarla, edebiyat ve öbür sanatlar arasında ilişki kurmakla kalmadı, Siyaset, ve Toplum konusunda birtakım aşırı görüşleride dile getirdi.

İş ve yaşam için olumlu gelecek tasarımına fütürizm ve bu tür bakış açısını benimsiyenlere de fütürist dendi.

Gelecek, dünyanın gelişmiş ülkelerinin ajandalarında, fütüristik bakış açısıyla yıllara ve olanlara göre stratejik olarak planlanmış durumdadır. Bireyler, kurumlar, şirketler bu planlar çerçevesinde desteklenir ve yönlendirilir. Bireyler bu yaklaşımlar sonucunda, yaşamsal kararlar, tedbirler alır planlar yaparlar. Dolayısiyle, geleceğe katlanmaz, katılmaz onu bizzat oluştururlar. 

İşte gündeminde, fütürizm olmayan ülkeler, toplumlar ve bireyler başkalarının planlanmış gündemlerini yaşar, planlamaya katılmaz, olup bitenlerden habersiz pek çok fırsatı kaçırır, yaratıcılıklarını geliştiremezler.

Günümüzde, Fütürist, düşünce tarzını  benimsiyen ülkeler yol almaya devam edecekler, vizyonları onları parlayan yıldız haline getirecektir. Yoksa kazanan değil kaybeden, katlanan taraf olmaya devam edeceklerdir. 

Miadını doldurmuş, statikleşen, vizyonlarını kaybetmiş ülkeler herzaman  krizle başbaşa kalacaklardır. Bugün Avrupa'nın büyük ekonomilerinin yaşadığı olay buna en büyük örnek olarak gösterebiliriz. Komşumuz Yunanistan, İtalya   gibi..

Vizyon ve Fütürist düşünce olarak ülkemizi biraz daha şanslı görüyorum...

 
Toplam blog
: 465
: 1550
Kayıt tarihi
: 03.12.07
 
 

Çevreye saygı, insanlık görevi olarak algılanmalıdır. Bankacılık ve finans yöneticiliği  uğraşım ..