Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Nisan '11

 
Kategori
Güncel
 

Gelecek gaspı…

Gelecek gaspı…
 

Yine devletin yaptığı bir sınav, yine hile, yine kayırma. Sen boğazından kes, çocuğunu iyi bir eğitim görsün diye yarış atı gibi koştur, ona çocukluğunu haram et. Birileri en önemli sınavda hile yapsın, senin evladının hakkı yenilsin. Bunun ahlakla, adaletle bir ilgisi var mı? Maalesef Türkiye ikiye bölündü. Bizler aman el ele olalım, birlik olalım diye habire yazılar yazıyoruz ama nafile. Bu bölünme Türk – Kürt, alevi – Sünni değil. Bu bölünme kendini vatandaş gören ve banane diyenler arasında. Daha KPSÖSYM, S sınavındaki sahteciliğin mürekkebi kurumadan, orada soruları sızdıranlar bulunmadan (Aranıyor mu acaba?) yeni bir sınav ve yeni bir skandal. Önceki sınavdan ağzı yanık insanımız bu sınavı mercek altına aldı ve çok da zahmet çekmeden skandalı ortaya çıkarıverdi. ÖSYM başkanının toplantıda sorulara verdiği cevaplar skandalı kabul ettiklerini gösteriyor. 

Bütün bunlar makul müdür? Sınavda, sınavı yapanların bilgisi dışında bu kadar acemice hile yapılabilir mi? Sanırım bu ve benzeri soruların tek bir cevabı var, “HAYIR” Üstelik bu durum, insanın aklına hiç de istemediği bazı şeyleri getiriyor. Anlaşılan benzer hileler yıllardır yapılıyor. Devlete güvenen insanlar araştırmadığı için bir şey ortaya çıkmıyordu. Umarım bu düşüncemde haksızımdır. Ama mercek altına alınan sınavlarda hilenin ortaya çıkması kuşkuları kuvvetlendiriyor. 

Yukarıda da dediğimiz gibi Türkiye iki kısma bölündü. Birincisi devlete hiç güvenmiyor ve yapılan her işin hileli olduğunu düşünüyor. Bu kısmın düşüncelerini teyit eden olayları saymakla bitiremezsiniz. İkinci bölüm ise bana neciler. Bu kesiminde güvendiğini düşünmüyoruz. Hak etmedikleri kazançlar geldiği için ses çıkarmıyorlar. İleri demokrasi çığlıkları atıp duruyoruz. Bırakın ileriyi, sıradan demokrasi olan bir ülkede böyle bir skandal sadece hükümeti devirmekle kalmaz, sorumluluğu olan milletvekillerinin bir daha ömür boyu siyaseti görememelerine yol açar. Bizde ise maşallah, hepsi kaya gibi. 

Abbas Güçlü yazısında belirtmiş. 

Soru: Bütün adaylar için ayrı kitapçık basıldı diyorsunuz. Bu sayıda da cevap anahtarı mı hazırlandı? Cevap her şeyi açıklıyor. 

“HAYIR.” 

Bu iktidarın bundan sonra yapacağı hiçbir sınava güvenmemek sanırım hakkımız oldu. 

İzmir 2011-04-04 

 
Toplam blog
: 1508
: 1688
Kayıt tarihi
: 16.07.08
 
 

Yetmişiki yaşında iki çocuk ve iki torun sahibi bir erkeğim.. Lise mezunuyum. Uzun yıllar esnaflı..