Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Aralık '09

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Gelecek geçmişten çok daha iyidir.

Gelecek geçmişten çok daha iyidir.
 

Doğarsın ciğerlerine dolan nefesle ağlarsın. Emeklersin, yürürsün, büyürsün. Çayın yanında zeytinin, peynirin tadı; koşmak, oynamak gönlünce. Okullara gidersin okullardan gelirsin; herkesin vardır bir okulu kırma hikayesi. İstiklal marşı okunurken abayı yaktığın kızın ensesine bakarsın hayran hayran. Lise bitince bir ihtimal sevmediğin bir bölümü kazandın. Belki sen de sevmediğin bir mesleği seçtin hayatında ya da mecbur kıldı hayat sana sormadı bile.

Sevdiğin kadın oldu, şanslıydın evlendin. Şanslı olmadığına kanaat getirince de boşandın. Bir anlık öfkeyle ya da canın çektiği için boşandın ya da bundan kime ne? Şanslıydın sevdiğin o kadından bir çocuğun oldu. Bu sefer gönlün istediğinde istediğin yerlere gidebilmeler geldi aklına. O zaman da yapamamıştın aslında şimdi çok zor olacaktı. Belki de çocuğun olmadı buna taktın kafayı. Milyonlarca ev vardı, milyonlarca araba vardı kaçı senindi? İşin varken aylak aylak seyahat planları kurdun. İşin olmadığında sıkıntıdan patladın gidemedin bir yere. Anladın ki insana lazım olan şey boş vakit değil yaşam enerjisiymiş. Ayağını bile sokmadın denize, güneşe bir kez olsun çıkmadın. Tekneye binmedin, kanoya binmedin, ateş başında içmedin kimseyle keyifle. Hiç sarhoş olmadın, hiç şiir yazmadın, hiç aşkını haykırmadın.

Yıllar vardır rakamları içinde sırlar, heyecanlar gizler. Diğer yandan bozgunlar, yenilgiler, yitişler. Kimi yıllarsa bomboş, anlamsız öylesine geçmiştir. Uğurlu yıllarımız vardır. Çok istediğimiz işe o yıl girmişizdir, çocuğumuz o yıl olmuştur, hayatınızdaki en iyi sevgili ile o yıl tanışılmıştır. Evinizi o sene almışsınızdır, başka bir şehre o yıl taşınmışsınızdır. Rütbeler, terfiler o sene gelmiştir; talih kuşu gibi konmuştur başınıza. Hatırlamak istemez insan kimi yılları. Paralar batmış, hayal kırıklıkları artmış, sıkıntı her yerinizi basmıştır. Daralır dünya, ceketin omzu, gömleğin yakası daralır. Arkadaşlar o yıl hiç aramamış, dostlar neşeli sohbetlerine sizi çağırmamıştır. Ya da böyle değildir de siz öyle hissedersiniz. Hayal kurduğunuz yerlere gidilememiş, evdeki hesap çarşıya uymamıştır. Astrologlar bile sövmüştür sizin feleğin bahtına.

Yaş ilerlemeye başlayınca hayatınızda acayip ilkler başlamıştır. Çevrenizden hayata veda eden insanların cenazelerine gitmeye başlarsınız. Musalla taşını, ölümün soğuk yüzünü, hayatın anlamını sorgularsınız. ''Daha dün konuşmuştuk'' ya da '' hiçbirşeyi yoktu aslan gibiydi'' derken bulursunuz kendinizi o kalabalığın içinde. Çocuklar büyüdükçe onlara bakmak onlara baktıkça gelecek kaygısı saracaktır her yanınızı. Sizinle yaşıt evlenmemiş arkadaşlarınız size bakıp ''mutlu musun?'' diye soracak, siz içinizden onlara bakıp '' benden daha mı mutlu acaba?'' diye soracaksınız.

Yıllar geçip gidiyor son sürat. Kimisi boğaza bakıp hayat ne güzel derken; kimisi yaşanmışlığı bitmiş hayatını o boğazın köprüsünden atarak son veriyor hayatına. Ertesi sabah uyanmayı, simiti çayla katık etmeyi, geleceğe dair hayal kurmayı istemiyor, son sapaktan geri dönüş yok artık. Yıllar geçip gidiyor. Yüzler yorgun, saçlar beyaz, sırtta bel ağrıları olsa da ruh yaşlanmıyor herkes bir çocuk sanki.

'' Gelecek geçmişten çok daha iyidir'' yabancı bir şarkının sözü. '' Alınyazında saklı senin için neyin iyi olduğu'' diye devam ediyor. 2009'dan ben birşey anlamadım. Satürn sizi zorlu bir sınava çekti diyor astrologlar. Beyaz sakallı hocalara sorarsanız '' hayat bitmeyen bir sınav ve dayanmalısın birader'' Gelecek geçmişten daha iyidir sözüne katılıyorum. Daha iyi ve daha güzel günlere olan inancımızı yaşatıyoruz.

Bugünlerde bir yerlere kaçıp gitmek istiyorum. Bırakıp gidemiyorum kendimi ama. Kendimi götürünce de bir keyfi olmuyor; kendimden sıkılıyorum bazen. Kendimi bıraksam yavru kediler gelince aklıma, iptal ediyorum planları, kim bakacak onlara şu bizim sokakta? 2010 gönlümüzce olsun. Ülkemizinde, bizimde güzel haberlere, güzelliklere ihtiyacımız var.

Bu vesileyle tüm blog dostlarına ve bu mecrada emek verenlere gönül dolusu sevgiler ve mutlu bir yıl diliyorum. Gelecek geçmişten iyidir temennisiyle...

 
Toplam blog
: 187
: 1260
Kayıt tarihi
: 02.10.06
 
 

İyiye ve güzele götürmeliyiz Dünyayı. Sürekli daha çok kazanmak, daha yukarıdan bakmaya çalışmak,..