Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Eylül '07

 
Kategori
Basketbol
 

Gelecek hafta başlayacak EuroBasket 2007 ile ilgili takım bazında değerlendirme ve tahminlerim

Gelecek hafta başlayacak EuroBasket 2007 ile ilgili takım bazında değerlendirme ve tahminlerim
 

Gelecek hafta başlayacak ve milli takımımızın da yer alacağı EuroBasket 2007, Avrupa Basketbol Şampiyonası ile ilgili takım bazında yorumlarımı, gruplar ve gruplardan finale uzanan tahminlerimi paylaşıyorum.

A Grubu

İsrail-Sırbistan Karadağ-Rusya-Yunanistan

Zor gruplardan biri… Makedonya’yı geçerek zorlukla şampiyona vizesi alan İsrail, eski gücünden uzak Sırbistan, vasat üstü sürpriz adayı Rusya ve zinde Yunanistan’dan oluşuyor.

Papaloukas, Papadopoulos gibi ismen öne çıkan oyuncularının yanı sıra iyi bir savunma, iyi de bir takım oyunu uygulayıcısı Yunanistan öne çıkan favori. Stojakovic, Bodiroga gibi önemli yıldızlarını kaybeden, umutlarını yalnızca henüz star kıvamına gelmemiş Igor Rakocevic’e bağlayan Sırbistan’ın Efes Cup’taki yetersiz performansını da göz önüne alırsak Kirilenko’lu Rusya’nın ikincilik yarışında bir adım önde olduğunu söyleyebiliriz. İsrail’in ise başa baş oyunlar sergileyebilecek kapasitesine rağmen gelişinin zorluğuna paralel bir kolaylıkla turnuvaya veda edeceğini düşünüyorum. İkinci tur için tahmini sıralamam:

1-Yunanistan 2-Rusya 3-Sırbistan Karadağ 4- İsrail

B Grubu

Portekiz-Letonya-Hırvatistan-İspanya

Bu tür turnuvalara aşinalığı az Portekiz, başarısı az Letonya, Hırvatistan ve İspanya’dan oluşan grup. Tecrübesiz bir ekip olan Portekiz her şeyini ülkenin kalbürsütü basketbol gücünü oluşturan siyahi yıldızlara bağlamış durumda. Kambala’lı Letonya ise Portekiz’den biraz daha iyi bir yerde, ancak bu turnuvada da uzayıp kısalmayacağının bilincinde olsa gerek. Hırvatistan Efes Cup’ta milli takımımızı iki kez yenerek hem kuvvetli, hem de kendine güvenen bir ekip olduğunu ortaya koydu. Benim özellikle beğendiğim pasör Planinic ve NBA’li pivot Kasun önemli silahlara da sahip. Ancak grubun ve turnuvanın büyük favorisi İspanya kağıt üzerinde Hırvatistan’ının da önünde. Garbajosa, Calderon, kusuru az şutör Navarro ve herkesin bildiği Pau Gasol sıralamada bir sürprize yer bırakmayacaklardır.

1-İspanya 2-Hırvatistan 3-Letonya 4-Portekiz

C Grubu

Çek Cumhuriyeti-Türkiye-Litvanya-Almanya

EuroBasket yabancısı Çek Cumhuriyeti, Nowitzki’nin her daim sürüklediği Almanya, milli takımımız ve onun sıkça kapıştığı kuvvetli Litvanya’dan oluşan karmakarışık bir grup. A ve B gruplarıyla karşılaştırıldığında beklenti dışı sonuçlara açık bir yapı. Çekler, tecrübesizliklerine karşın kolay bir lokma değiller. Özellikle Çek basketbolunun Rosicky’si şutör-pasör Jiri Welsch önderliğinde şaşırtıcı sonuçlar alabiliyorlar. Almanya bildiğimiz Almanya. Dirk Nowitzki’nin tartışmasız liderliğinde hala Okulaja, Femerling gibi yaşlı oyunculara bel bağlıyorlar. Almanya’nın Çeklerle de Türkiye’yle de çift sonuca açık maçlar oynayacağını sanıyorum. Burada özellikle Milli Takımımız ve Litvanya’yı karşılaştırmak gerekiyor. Grubun kilidi burada çünkü. Bir ay önce ben milli takımımızın bu grubu ilk sırada tamamlayacağını düşünürken Serkan Erdoğan’ın sakatlanıp kadrodan çıkarılması, Efes Cup’taki Hırvatistan yenilgileri ve mega şutör Jasikevicius’un Litvanya takımına geri döndüğünü öğrenmem gibi faktörlerle şimdilerde Litvanya’yı bir parça milli takımımızın önüne koymuş durumdayım. Gruptaki dörtlünün her tür sıralanış biçimine şimdiden açığım.

1-Litvanya 2-Türkiye 3-Almanya 4-Çek Cumhuriyeti

D Grubu

Polonya-İtalya-Slovenya-Fransa

Renksiz Polonya, daimi favorilerden İtalya, daimi sürprizlerden Slovenya ve Parker’lı Fransa’dan oluşan grup. Yıllanmış yıldızı Wojcik’e bel bağlamış Polonya’nın şansının olmadığı söylenebilir. Slovenler ise Smodis, Nesterovic gibi yıldızlarıyla Polonya önünde ağır basacak, İtalya ve Fransa’ya karşı her türlü sonucu alabilecektir. Parker’a ve Diaw başta olmak üzere atletik özellikleriyle ona destek olmaya çalışan oyuncularına güvenen Fransa ise zannımca yeni süper yıldız Bargnani ve yılların şutörü Basile’ye sahip İtalya’ya karşı bir üstünlük kuramayacaktır. Tahminim:

1-İtalya 2-Fransa 3-Slovenya 4-Polonya

İkinci Tur

Grup ilk üçleri bileşerek iki altılı grup oluşturacaklar ikinci turda. Bu altışar takım içinde iki grubun ilk dördü bir sonraki aşamaya geçiş hakkı kazanacak. Uzatmadan işin devamı için tahminlerimi söyleyeyim:

1.

1-İspanya 2-Yunanistan 3-Hırvatistan 4-Rusya

2

1-İtalya 2-Litvanya 3-Türkiye 4-Fransa


Çeyrek Final

İspanya-Fransa

İtalya-Rusya

Yunanistan-Türkiye

Litvanya-Hırvatistan

Yarı Final

İspanya-Litvanya

İtalya-(Yunanistan veya Türkiye)

Final

İspanya-(İtalya, Yunanistan veya Türkiye şeklinde olacaktır).

Şampiyon

İspanya

 
Toplam blog
: 108
: 2011
Kayıt tarihi
: 22.06.07
 
 

İsmim Burak Çapraz. Buraya başladığımda 21'dim, öğrenciydim. Bir okul bitti ama hala öğrenciyim. İl..