Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Kasım '06

 
Kategori
İş Yaşamı - Kariyer
 

Gelecek kimin?

Gelecek kimin?
 

Dün bilgi toplumuyduk, bilgiye sahip olanlar değerliydi. Onlar ki kısıtlı ulaşma imkanında bilgiye sahiptiler ve bilinmesi gereken daha nelerin olduğunu da bilmediğimiz dönemdi bilgi toplumu. Bugün, bilgiye sahip olanlar o kadar da değerli değil. Değerli az olandır. Artık isteyen herkes bir konuda en ayrıntısına kadar bilgiye ulaşabiliyor ve bilgilenebiliyor.

Yarın ise, bilgiye sahip olup harekete geçenleri çağı olacak diye düşünüyorum... Yarına sahip olacaklar ve yarınını garantilemek isteyen kurumlar için bugün kişilerde en çok aranan özellik farkındalık yetisidir.

Geçmişte neler yaşadığının, tecrübelerinin ve ileride neler yapabileceğinin farkında olan yani ancak yüksek farkındalık yetisine sahip kişiler harekete geçebilecektir.

Yaşananlardan sonuç çıkarma, tecrübelerden faydalanma, yanlışların nedenlerini düşünme, başarıların temelini anlayabilme ancak analizleme özelliği sayesinde yapılabilir. Analizleyebilen insanlar ne yapmak istediğinin farkında iseler planlama yapar ve asla vazgeçmezler.

Başarısız olanlar başarıya bir adım kala vazgeçenlerdir.
Vazgeçmeyen, planlarına sadık, analizleyebilen farkındalar yarının en değerlileridir.
Gelecek harekete geçen farkındaların olacaktır.

 
Toplam blog
: 35
: 761
Kayıt tarihi
: 05.11.06
 
 

Merhaba, yazmak en büyük hayalim değil ancak yazdıklarım üzerinde uzun zamandır düşündüğüm ve art..