Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Eylül '17

 
Kategori
Teknoloji
 

Gelecek Teknoloji

Bilim Kurgu Filmleri Gelecek Teknoloji İle İlgili İpuçları Veriyor

Gelecek teknoloji bizlere en çok bilim kurgu filmleri ile gösterilmektedir. Bilim kurgu filmlerinde genellikle gelecek teknolojide nelerin karşımıza çıkacağı konusunda ipuçları verir. Gördüğümüzde şaşırdığımız ve imkansız olarak gördüğümüz pek çok teknoloji, gelecekte mutlaka karşımıza çıkacak ve günlük yaşantımızın bir parçası haline gelecektir. Bu teknolojik harikalar her ne kadar tahmin de olsa, hızla gelişen ve ilerleyen teknolojiye baktığımızda, bu gelişmeler çok yakın bir zaman dilimi içerisinde karşımıza çıkabilir.

Gelecekte Bizleri Ne Gibi Teknoloji Harikaları Bekliyor?

Gelişen teknoloji büyük hacimli bilgisayarları hatırı sayılır bir şekilde küçültebilmemize olanak sağladı. Fakat bilgisayar firmaları her geçen gün daha küçük hacim ile çok daha fazla işler yapabilecek bir bilgisayar geliştirmek için uğraşmaktalar. Bu bağlamda, bilgisayar çiplerinin gelecekte gözle dahi görülmeyecek kadar küçültülmesi ve günümüzün performansına göre çok daha hızlı bir çalışma performansı elde edilmesi planlanıyor.

Tabii ki geleceğin en büyük hayali uzay yolculuğudur. Bu bağlamda, gelecekte uzay üstleri ve farklı gezegenlerde yaşamaya başlama konuları ön plana çıkmaktadır. Gelecekte düşünülen, insanlara uzay turuna çıkabilecekleri bir ortam sağlamak ve Mars ile başlamak üzere farklı gezegenlerde kolonileşmek.

Son birkaç yılda bilim insanları, makineler yardımı ile başka insanların zihnini okuyabilmenin belirli yollarını keşfetmişlerdir. Bu sebeple gelecek teknolojide makinalar ve bilim insanların düşüncelerimi okuyabilecek seviyeye yükselecektir. Bu durum olumlu mudur veya olumsuz mudur tartışmaya açıktır fakat gelecekteki yaşamın şimdiki yaşamdan daha az özgür olacağı aşikardır. Bu duruma ek olarak düşünceleri değiştirme teknolojisi de planlanmaktadır. Bu durum ise çok daha korkutucudur.

Gelecek teknolojinin en büyük örneklerinden biri ise robotik teknolojidir. İnsanlar tarafından kontrol edilen veya kendi düşünme ve hareket yetisine sahip robotlar kısa bir süre içerisinde her köşe başında karşılaşacağımız bir olay haline gelecektir.

Gelecekte spontane çeviri yapmayı sağlayan çipler karşımıza çıkacak ve tüm dünya neredeyse tek bir dili konuşacaktır. Özellikle askerler ve güvenlik güçleri için planlanan bu sistem, bilim insanları tarafından en çok çaba gösterilen projeler arasında yer almaktadır.

twitter.com/temelaskinn

 
Toplam blog
: 5
: 5935
Kayıt tarihi
: 07.09.17
 
 

20 Kasım 1990'da doğdu.  2016 yılında Mersin Üniversitesi Arkeoloji lisans programını tamamladı. ..