Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Mayıs '11

 
Kategori
Futbol
 

Gelecek

Gelecek
 

Aziz Yıldırım


Bir şampiyonluk o takımın daha büyük bir takım olmasına hizmet ediyorsa önemlidir. Son yıllara baktığımızda şampiyonlukların şampiyonlara büyüklük kazandırmadığını görüyoruz. Galatasaray daha büyük takım olmadı, Beşiktaş daha büyük bir takım olmadı. Bursaspor şampiyonlukla daha büyük bir takım oldu diyebiliriz. Ama şampiyonluk hangi takıma en çok değer katıyor derseniz Fenerbahçe derim. Artık Fenerbahçe' de hiçbir başarı günlük değil. Her başarı zirveye doğru atılmış bir adım. Ama diğer takımlar için öyle değil. Onlar bir ileri iki geri gitmeye devam ediyorlar. 

Fenerbahçe son 11 yılda 5 kez şampiyon oldu. Türkiye kupası' nda 5 kez final oynadı. 2 kez şampiyonluğu kılpayı kaçırdı. 9 kez ligi ilk 2 de bitirdi. Bu süre içinde Avrupa' da en başarılı Türk takımı oldu. Derbilerde en başarılı takım oldu. Diğer 3 büyük takıma derbi galibiyet sayılarında üstünlük sağladı. Ebedi puan cetvelinde açık ara öne geçti. Diğer branşlardan zaten bahsetmeye gerek yok. Fenerbahçe çok açık bir şekilde önlenemez bir şekilde yükselmeye devam ediyor. Diğer büyük takımlar ne yapacaklarını bilmez bir şekilde her yıl çeşitli entrikalarla Fenerbahçe' nin şampiyonluklarını çalmaya çalışıyorlar. Amaç Fenerbahçe' yi kaosa sokup ilerlemesini durdurmak. 

Fenerbahçe Türkiye' de istikrarı yakaladı. Avrupa' da da artık istikrarı yakalamak zorunda. 4 yıl önceki çeyrek finalden sonra bu yıl hedef yine çeyrek final olmalı. Her yıl en azından şampiyonlar liginde gruptan çıkmalıyız. Başarının ölçütü kupa değildir sadece. 2. sınıf aa kupası almaya çalışmak yerine şampiyonlar liginde iyi dereceler elde etmeye çalışmalıyız. hiç unutmam, Sevilla' yı eledikten sonra Aziz Yıldırım şöyle demişti:" Artık bu kadarı yeterli. Bir takımı daha eleyeceğimize gelecek yıl da aynı başarıyı yakalamayı tercih derim demişti." Bence bu düşünce tarzı çok doğru. Bunu artık başarmalıyız. Porto seviyesinde, Lyon seviyesinde ya da en azından Psv seviyesinde bir takımımız olmalı artık. Şu anda bunu yapabilecek tek takım Fenerbahçe. Ama artık olay bizi kaosa sokmamalı. Ayaklarımız yere sağlam basmalı. Kaçan şampiyonluklar bizi geriye götürmemeli. 

Aslında Fenerbahçe çok büyük bir fırsat yakaladı. Eski bir futbolcusu ile şampiyon olmak bence bir milat olmalı. Aziz Yıldırım tekrar başkan olmalı, Aykut Kocaman da uzun yıllar Fenerbahçe' de kalmalı. Alex, Hooijdonk, Roberto Carlos kulube kazandırılmalı. 

Gelecek Fenerbahçe' nin ve bunun rakip takım taraftarları da farkında. Bunu bilmek çok mutluluk verici. Bırakın bazıları elli yıl daha 2. sınıf kupaları ile övünmeye devam etsinler. 

Gelecek Aziz Yıldırım'la gelecek ve bu adam birgün Türk futbolunun en büyük ismi olacak. Buna adım gibi eminim. Bu adam nasıl sevilmez onu da hiç anlamıyorum. 

 
Toplam blog
: 56
: 1482
Kayıt tarihi
: 18.11.08
 
 

Doktorum. Tıpla ilgilendiğim kadar sporla da ilgileniyorum diyebilirim. Yazılarımı beğeneceğinizi..