Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Eylül '12

 
Kategori
Üniversiteler
 

Gelecekte geçmişi yazmak - New büyük mega Osmanlı devleti

Gelecekte geçmişi yazmak - New büyük mega Osmanlı devleti
 

new büyük mega osmanlı devleti


2024 yılında yazılacak bir makale örneğidir.

SELÇUKLU-OSMANLI-TÜRKİYE CUMHURİYETİ NASIL YOK OLDULAR

Herkesin bildiği gibi Hıristiyan aleminde yakın zamana kadar bilim eğitimi kilisenin denetimindeydi. Bu nedenle Avrupa çok uzun bir süre karanlık bir çağda yaşamıştır. Ne zaman ki bilim eğitimi kilisenin kontrolünden çıkıp evrenselleştiyse batı dünyasının ilerlemesi başladı ve günümüzde daha da artan bir hızla ilerlemeye devam etmektedir.

Türk-İslam aleminde ise olaylar tam tersine işlemiştir.

İlk olarak Büyük Selçuklu Devleti’nde medreselerde fen-sosyal ve din bilimleri dersleri bir birinden bağımsız okutulurdu. Zamanla medreselerde fen-sosyal bilimler eğitimi bırakılıp sadece din bilimleri okutulmaya başlayınca Büyük Selçuklu Devleti tarihin tozlu sayfalarına karıştı gitti.

İkinci olarak Büyük Selçuklu Devleti’nin devamı olan Osmanlı İmparatorluğu’nda medreselerde fen-sosyal ve din bilimleri dersleri bir birinden bağımsız okutulurdu. Zamanla medreselerde fen-sosyal bilimleri eğitimi bırakılıp sadece din bilimleri okutulmaya başlayınca Osmanlı İmparatorluğu da tarihin tozlu sayfalarına karıştı gitti.

Üçüncü olarak Osmanlı İmparatorluğu’nun devamı olan Türkiye Cumhuriyeti’nde üniversitelerde fen-sosyal ve din bilimleri dersleri bir birinden bağımsız okutulurdu. Zamanla medreselerde fen-sosyal bilimleri eğitimi bırakılıp sadece din bilimleri okutulmaya başlayınca Türkiye Cumhuriyeti de tarihin tozlu sayfalarına karıştı gitti.

 
Toplam blog
: 40
: 645
Kayıt tarihi
: 30.12.11
 
 

PhD (Nükleer). Başka söze gerek yok bence... İçel'de yaşıyorum. ..