Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Eylül '10

 
Kategori
Etkinlikler / Festivaller
 

Geleneksel Yerkesik boğa güreşleri etkinlikleri 16 Eylül'de başlıyor.

Geleneksel Yerkesik boğa güreşleri etkinlikleri 16 Eylül'de başlıyor.
 

Kemal Onay'ın boğası "kral".


Her yıl yapılır. Geleneksel hale gelmiş bu beldede boğa güreşleri. 26 yıl olmuş başlatılmış beldede. Boğa Güreşleri hem boğa severlerin heyecanlarını arenada yaşamaları, bir yıl süresince boğalarını yetiştiriyorlar, hazırlıyorlar. Hem de beldeye yapılacak işlere yararlı olması için katkı vermektedir…
Boğa güreşlerine özel ilgim olduğu söylenemez. Çünkü boğaların güreşmesi beni eğlendiren bir şey değildir. Sıcak ve kıyamette boğalar birbirini vururlar. Yenen, yenilen boğa, baş boğa, ödülü alan boğa derken, güreş severler heyecanlarını ve ilgilerini gün boyu sıcakta, toz duman içinde sahada tutarlar. Ancak boğa güreşleri çevre il ve ilçelerden de pek çok kişinin ilgisini çekmektedir. Pek çok kişi sahanın etrafını doldurmaktadır. Akşamüstü güreş bittiğinde arabaların ardı arkası kesilmez.Herkes güneşin altında kendine koyu bir gölgelik yapmış yine de kıpkırmızı , tozlu ödülü alan boğa ise davul zurna ile çarşı meydanından gezdirilerek güreş sona erdirilir.
Hele Cumartesi akşamı tüm boğacılar ve güreş severler gece heyecanlarını ve boğalarını ertesi güne güreşe çıkacağı anın duygularını yaşamaktadırlar. Hem de davul zurna eşliğinde boğalar çarşı meydanından geçirilecektir.
Bu yıl boğa güreşleri Yerkesik Spor Kulübü yararına düzenleniyor. Yerkesik’in güzel bir futbol sahasına kavuşması için Yerkesik Kıran köyü doğumlu AKP Milletvekili Prof. Dr Yüksel Özden’de bu çalışmalara destek verdiğini ve futbol sahasının çok güzel hale getirileceğini belirtti. Bu çalışma gerçekleştiği zaman Yerkesik ve civarı köylerin gençleri güzel ve elverişli bir sahaya kavuşmuş olacak. Önemli olan beldeye hizmettir, geriye kalanda beldeye hizmet ve insanlıktır. Hoş bir sedaydı diyebilmek, yaşama güzel ve anlamlı , ortak değerlerle bakabilmek.
Programda neler var birlikte göz atalım;
16 Eylül akşam saat 20.00’de çarşı meydanında 1.süt sığırcılığı beslenmesi ve beslenme ile ilgili hastalıklar paneli. Tarım İl Müdürlüğü tarafından düzenleniyor.
17 Eylül Saat 14.00 Çarşı Meydanında 5. Geleneksel Buzağı güzellik yarışması 01-04 ay arası buzağılar. Saat 20.00 ‘de Yerkesik İlköğretim Okulu Bahçesinde Halk konseri verilecektir.
18.Eylül Cuma akşamı saat 19.30’da Çarşı meydanında davul zurna eşliğinde yerel şenlik düzenlenecektir.
19 Eylül Pazar günü saat 9.00 Boğa Güreşleri sahada gerçekleştirilecektir. Katılımlı ve coşkulu, yararlı bir şenlik ve boğa güreşleri olması dileklerimle hayırlı uğurlu olsun.
 
Toplam blog
: 642
: 524
Kayıt tarihi
: 19.07.08
 
 

Muğla'nın YERKESİK  beldesinde dünyaya gelmişim.  Yöremin o solunacak havasını, coğrafyasını çok ..