Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Haziran '08

 
Kategori
Sinema
 

Gelin benim olacak (Made of honor)

Gelin benim olacak (Made of honor)
 

Mahallenin esaslı delikanlısı Tom otuzlu yaşlardadır. On yıldır tanıdığı can ciğer arkadaşı Hannah ile çok yakın olmalarına karşın aralarında duygusal bir yakınlaşma olmamıştır. Sayısını bilmediği kadar kadınla ilişkisi olan Tom için Hannah yalnızca bir arkadaştır. Tom’un mahallede top oynadığı arkadaşları (biri siyah, biri saf) Hannah ile Tom’u birbirine çok yakıştırmaktadır ancak Tom onları dinlemez. Aynı şekilde Tom’un babası ve Hannah’ın annesine göre de çocukları ideal bir çifttir.

Hannah, İskoçya’ya yaptığı bir iş ziyaretinde orada bir dükle (Colin) tanışır ve onunla evlenmeye karar verir. Gariban Tom, bunu öğrendiğinde , Hannah’ya aşık olduğunu farkeder, ancak aşkını kalbine gömer. Bu sırada Hannah düğününde Tom’un baş nedimesi olmasını ister. Hannah’ın mahalleden arkadaşları (Biri şişko, biri saf) diğer nedimelerdir. Tom’un mahalleden arkadaşları Tom’u, Hannah’yı kazanması için ikna ederler. Sonunu anlatmayayım, henüz seyretmemiş olanları kızdırmayayım.

Sanki eski zamanlardan bir Yeşilçam komedisinin senaryosuyla çekilmiş bu Hollywood filmi... Bir de yanık arabesk şarkılar çalsaydı tam olacaktı.

“Made of Honor” filmini ülkemizde “Gelin Benim Olacak” adıyla vizyona koymuşlar. Romantik komedi tanımına tam uyan bir film. Seyrettikten sonra iz bırakacak bir film değil. Belki İskoçya’daki doğal ve tarihi görüntüler akılda kalır. Yaz günü sinemada hiç yorulmadan hoş bir film seyretmek isteyenler için güzel bir film.

Film hakkında:
Made of Honor (Gelin Benim Olacak)
Yönetmen: Paul Weiland
Senaryo: Adam Sztykiel ve Deborah Kaplan
Oyuncular: Patrick Dempsey (Tom), Michelle Monaghan (Hannah), Kevin McKidd (Colin)

Ankara, 21 Haziran 2008

 
Toplam blog
: 1735
: 2429
Kayıt tarihi
: 22.09.06
 
 

27 Mart 1959'da İnebolu Yeşilöz Köyünde doğdum. Yeşilöz Köyü İlkokulu, Yeniyol İlkokulu, İnebolu ..