Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Eylül '07

 
Kategori
Komşuluk
 

Gelin birbirimizi anlayalım

Bu şehrin (Kayseri) bundan 40 – 45 sene önceki halini bir düşün bakalım neydi ne oldu? Sanırım aradaki büyük farkı o zamanlar hayal bile edemezdik, bu olup bitenleri birisi bize olacak diye anlatsa güler geçerdik. Ama bugün geldiğimiz nokta çok önemli, çünkü biz artık bulunduğumuz yeri beğenmeyerek kendimize yeni ufuklar arıyoruz.

Bak şu adama amma da bitkin bir durumu var, işte o adam benim akranım ama çoktan sıfırı tüketmiş. Nedeni malum içki, sigara ve gece hayatı. Bir de bütün bu olumsuzluklar yetmezmiş gibi kumar illeti.......

Bir yuvanın sağlam temeller üzerine bina edilmesi ve o sağlamlığı devamlı muhafaza etmesi gerekir. Eşler arasında karşılıklı sevgi ve saygı olmadıkça yuvanın temeli çatırdar. İnsan egoist olmamalı, eşini ve hatta kendi çocuğunu bile kendisiyle aynı oranda söz sahibi yapmalı, illaki benim dediğim olacak, herkes benim biçtiğim kalıp da yaşayacak demek yuvanın geleceğini tehlikeye atmak demektir.

Anlayışlı olmak kadar güzel bir şey olmasa gerek, anlayış ve hoş görü mükemmelliğin temel iki taşı....... gelin birbirimizi anlayalım, gelin kırıcı değil yapıcı olalım, bu vatan, bu yuva, bu çocuklar ve hatta tüm konu komşular bizim değil mi ? Hepimiz birer biz değil miyiz ? Nedir bu halimiz?

 
Toplam blog
: 47
: 695
Kayıt tarihi
: 10.04.07
 
 

Övünmek gibi olmasın amma hem pür amatörüm ve de Kayseri'liyim. Amatörüm çünkü hayatım boyunca paray..