Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Ocak '15

 
Kategori
Güncel
 

Gelin bunu tartışalım

Gelin bunu tartışalım
 

netten alıntı


HERKESLERE VAR KARDEŞİM  / BİZE GELİNCE ÖDENEK YOKLUĞU / MUZ VARMIŞ!!!!
 
Binlerce engelli vatandaşımızın spor yapma imkanı bulduğu Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Yönetim Kurulu, dün inanılmaz bir karara imza attı...
 
"Federasyonumuza ödenek aktarılmadğından dolayı Yönetim Kurulumuzun 25 Ocak 2015 tarihinde almış olduğu karar ile 05-08 Şubat 2015 tarihleri arasında Mersin'de yapılacak olan Atıcılık Türkiye Şampiyonası hariç diğer tüm branşların faaliyetleri ödenek bulunmaması nedeni ile ertelenmesi uygun görülmüştür." (Gazete haberi)
 
******
 
Hadi buyurun buradan yakın! Ne demeli, ne yazmalı ,saçı başı mı yolmalı? Hakikaten deliresi geliyor insanın bunları okudukça.
 
Yaa kardeşim sizler her türlü şatafata Türkiye’nin itibarı diyorsunuz ama madalyonun ön yüzünü parlatıp gösteriş yapıyorsunuz, arka yüzünü nasıl olsa görmezler diye mi düşünüyorsunuz? Peki bunlardan haberiniz yok mu? Bal gibi de var, her şeyden haberdarsınız ama haberdar olmak istemediklerinizi duymuyor, işitmiyorsunuz.
 
******
 
Yurdum insanında ne yoksunluklar mevcut? Doğuda 4 çocuğunu sıraya koyarak aynı ayakkabıyla okula gönderen insanımız var bizim. 3 çocuk 5 çocuk dilinize pelesenk oldu, dinlemekten biz usandık. Niye görmediniz bunlar gibi yüzlercesi var…İş sahası yok, fabrika, atölye vb. hiçbirşey yok; onlara bir iş sahası yaratın.
 
******
 
Yoook sizler ancak yurt dışlarında gösterirsiniz marifetlerinizi, bizimkiler de vaatlerinize safça kanar, bekleeer bekleeer durur.
 
Hemenkarşısında bir Dogu Afrika ülkesidir. Komşuları, Etiyopya, Eritre ve Somali'dir.
 
Türkiye arası yaklaşık 3256 Km'dir.>
 
Şimdi bunu niye mi yazdım? Efendim buraya CAMİ ve Külliye yapılması için söz verilmiş. TİKA program Koordinasyonu anlaşmasıyla Cibuti’deki eserlerin restorasyonuyla ayağa kaldırılması için 8 anlaşma imzalanmış. Eğitimde adımlar atılıyormuş,sağlıkta butik hastane kurma, ambulans desteği, otomatik çöp araçları gönderilmesi suretiyle destekler verilecekmiş.
 
******
 
" Davutoğlu’nun toplantısında atılan slogan sizi şaşırttı mı? Çok manidar değil mi?="******
 
Engelli vatandaşlarımızın yürüyeceği yollar yokken, merdivenleri aşamazken, otobüslere binemezken bir de ödenek yok deyiniz. AYIP YAHU!!!
 
İspanya’dan bir örnek vereyim size; orada yaşadığımdaki günlerden biliyorum, otobüslerde orta bölüm yaylanarak aşağıya iner ve otomatik olarak ilave parça dümdüz dışarıya çıkar ve duraktan hiç kimsenin yardımı olmadan içeri girer, inerken de aynı işlemle rahatça dışarı çıkar. Yollar, asansörler vs.vs onların rahat etmesi için düşünülmüştür.
 
*****
 
Biz de üç beş otobüste ya vardır ya yoktur, ya çalışır ya çalışmaz, çalışanı ise vatandaşın yardımı olmaksızın imkânsızdır. Engelli olmak yalnız doğuştan gelmiyor; yarın herkesin başına gelebilecek bir durum, bu konuda herkesin durup düşünmesi, empati yapması gerekir.
 
AT GÖZLÜĞÜ ile bakmak bizi her zaman geriye götürür derim, benim kanaatim budur.
 
******
 
Yollara çıkmak normal vatandaşlar için bile çile çekmek demektir ki engellilerimizi düşünün bir de. Otobüsler vaktinde gelmediği zaman vatandaşlar tepki gösterir ve şöför nedenini açıklamakla yükümlüdür. Var mı bizde böyle bir şey? Adamı yaka paça dışarı atarlar alimallah.
 
Bir de her andayak yeme durumu vardır. Konuşurken onu da göze alacaksın bir kere. Yoksa “ akıllı ol, aklını alırım” cevabıyla her an bir arbede riskiyle karşı karşıya olduğunu aklından çıkarmayacaksın kardeşim. Bu ülkede pisi pisine kim vurduya gitme riski altındasın.
 
******
 
40 HADİS
İnsanda bir organ vardır. Eğer o sağlıklı ise bütün vücut sağlıklı olur; eğer o bozulursa bütün vücut bozulur. Dikkat edin! O, kalptir.
 
(hadisler-hadis-i Şerifler /alıntı)
 
Şimdi kalbinizle vicdanınızı birleştirin ve düşünün
 
 
 
BİZ TOKUZ DA KOMŞUMUZ MU AÇ???
 
ÖNCE CAN DEĞİL MİDİR?
 
 
******
 
Hâdiye Kaptan
 
 
Toplam blog
: 467
: 145
Kayıt tarihi
: 16.05.11
 
 

Güzel Sanatlara tutkulu, Türk sanat müziği hayranı,  deniz ve İstanbul âşığı şiiryazar bir fâni....