- Kategori
- Yöresel Yemekler
Gelin pilavı
GELİN PİLAVI
Bu pilavı değişik yörelerde, türlü şekillerde yaparlar. Bizim gelin pilavımızı da beğeneceğinizi umarım. Hem pratik, hem de çok besleyici.
YAPILIŞI: 300 gram kuzu eti veya tavuk eti, küçük, küçük kuşbaşı olarak doğranır. Kuzu etini düdüklü tencerede haşlıyorum, suyunu süzüp, yine pilavda kullanıyorum. Tavuk etini veya haşlanmış kuzu eti, 1 başyemeklik doğranmış soğan, 3 diş küçük, küçük doğranmış sarımsak 2 yemek kaşığı tereyağında çeviriler, üzerine yıkanıp küçük, küçük doğranmış 2 yeşil, 1 adet kırmızıbiber, yıkanıp rendenin kalın tarafı ile rendelenmiş 1 adet havuç, 3 adet yıkanıp ayıklanarak küçük, küçük doğranmış, mantar, yine soyulmuş ve küçük doğranmış yarım kabak, 1 adet soyulup doğranmış patates,1 adet soyulup küçük doğranmış domates, 1 yemek kaşığı domates salçası, hepsi birlikte tavada çevrilir. Yıkanmış 2 su bardağı bulgur ilave edilir, arzuya göre tuz, karabiber, kırmızıbiber konulur ve üzerine 5 bardak et suyu dökülür kısık ateşte pişirilir. Suyunu çekince altı kapatılır. Üzerine 2 kaşık eritilmiş tereyağı gezdirilir. Yıkanmış ince kıyılmış, maydanoz ve dereotu ilave edilir. Dinlendikten sonra servis yapılır. Afiyet olsun.
NAHİDE ÇELEBİ