Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Ekim '12

 
Kategori
Yöresel Yemekler
 

Gelin pilavı

Gelin pilavı
 

GELİN PİLAVI


Bu pilavı değişik yörelerde, türlü şekillerde yaparlar. Bizim gelin pilavımızı da beğeneceğinizi umarım. Hem pratik, hem de çok besleyici.

 YAPILIŞI: 300 gram kuzu eti veya tavuk eti, küçük, küçük kuşbaşı olarak doğranır. Kuzu etini düdüklü tencerede haşlıyorum, suyunu süzüp, yine pilavda kullanıyorum. Tavuk etini veya haşlanmış kuzu eti, 1 başyemeklik doğranmış soğan, 3 diş küçük, küçük doğranmış sarımsak 2 yemek kaşığı tereyağında çeviriler, üzerine yıkanıp küçük, küçük doğranmış 2 yeşil, 1 adet kırmızıbiber, yıkanıp rendenin kalın tarafı ile rendelenmiş 1 adet havuç, 3 adet yıkanıp ayıklanarak küçük, küçük doğranmış, mantar, yine soyulmuş ve küçük doğranmış yarım kabak,  1 adet soyulup doğranmış patates,1 adet soyulup küçük doğranmış domates, 1 yemek kaşığı domates salçası, hepsi birlikte tavada çevrilir. Yıkanmış 2 su bardağı bulgur ilave edilir, arzuya göre tuz, karabiber, kırmızıbiber konulur ve üzerine 5 bardak et suyu dökülür kısık ateşte pişirilir. Suyunu çekince altı kapatılır. Üzerine 2 kaşık eritilmiş tereyağı gezdirilir. Yıkanmış ince kıyılmış, maydanoz ve dereotu ilave edilir. Dinlendikten sonra servis yapılır. Afiyet olsun.

 

NAHİDE ÇELEBİ 

 
Toplam blog
: 1977
: 1045
Kayıt tarihi
: 25.11.08
 
 

Erzurum doğumlu, Ankara'da yaşıyor. D.T.C.F mezunu, emekli lise öğretmeni, evli, 2 çocuklu. "İsya..