Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Mayıs '09

 
Kategori
Çalışma Yaşamı
 

Gelir İdaresinden bir yenilik

Gelir İdaresinden bir yenilik
 

Sorun öğrenin


Çağımızın en önemli buluşlarının başında olarak gösterilen cep telefonu artık tamamı ile hayatımızın her anında, her yerde bizimle. Cep telefonlarımız sayesinde ; Dünya’nın bir ucundaki olaylardan anında haberdar olabiliyor, görüşmelerimizi anında yapıyor, bir kısa mesajla faturalarımızı ödüyor, hatta kredi bile kullanabiliyoruz. Neredeyse ilkokuldaki öğrencilerin bile tamamında cep telefonu var.

Elbette ki zamanın gerektirdiği gelişmeleri takip etmek, onları uygulamak, çağa ayak uydurabilmenin kaçınılmaz bir şartı.

Son yıllarda internet kullanımını özellikle, biz meslek mensupları açısından oldukça aktif duruma getiren Gelir İdaresi Başkanlığı, bir yeniliğe daha imza attı. “KMBS” adını verdikleri bu yeniliğin açılımı Kısa Mesaj Bilgilendirme Servisi. Bu servisle ilgili başkanlığın sitesinde “KMBS; Başkanlığımız tarafından açıklanan bildirimlerin kullanıcılara otomatik bildirimle iletilmesi ve/veya sistem kullanıcılarının sorgulama yaparak cevap alması şeklinde hizmet vermesidir.

Bu projenin amacı başkanlığımız tarafından üretilen bilgilerin kamuoyuna daha hızlı ulaştırılması, veri dağıtım çeşitliliğinin arttırılması, insan gücü ve kaynak kullanımında tasarruf sağlanmasıdır.

Bu sayede mükelleflerimizle başkanlığımız arasında daha etkin bir bilgi alışveriş köprüsü kurulması ve vergiye gönüllü uyum sürecine katkı sağlanması planlanmaktadır.” Şeklinde bir açıklama yer almaktadır.

Peki bu hizmetten nasıl yararlanabileceksiniz?

Bunun için cep telefonlarınızın mesaj bölümüne girip ABONE HABER yazmanız ve 1189 a göndermeniz ve abone olmanız halinde tüm değişiklikler cebinize geleceği gibi, yine aynı servisten MTV borcunuzu hatta trafik borcunuzu da sorgulayabileceksiniz.

Bilgi için http://www.gib.gov.tr/fileadmin/kmbs/index.html yi ziyaret edebilirsiniz.

 
Toplam blog
: 18
: 6266
Kayıt tarihi
: 22.09.08
 
 

Ülkemin en güzel şehri İzmir'de yaşıyorum. Evliyim, muhasebe mesleğini en iyi şekilde yapmak için uğ..