Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Ekim '08

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Gelişen Teknoloji ve Stresli Yaşam

Gelişen Teknoloji ve Stresli Yaşam
 

2000'li yıllarda yaşamak... Çok fazla bedensel enerji harcamadan çalışmak (işi bedensel güce dayalı olanlar hariç). Tek bir tuşla tv izlemek, müzik dinlemek, hatta elektrikli ev aletleri sayesinde her işi az enerjiyle bitirebilmek. Ne rahatlık, ne mutluluk ama..! Öyle mi dersiniz?

Peki neden her sabah kalktığımızda hiç uyumamış gibi yorgunuz? Çalışma saatinin henüz 5. dakikasında esnemeye başlıyoruz? Hatta gece başımızı yastığa koyduğumuz zaman uyumak neden çoğu zaman zorlaşıyor? Bu tür şikayetleri olmayan kaç kişi var?

Düzenli olarak spor yapmayan ya da alternatif aktivitelerle vücut enerjisini harcamayan hemen herkeste benzer sorunlar baş göstermekte. Bu bağlamda karşımıza çıkan en büyük sorun da, çağımızın vebası diye tabir edilen stres ve buna bağlı olarak gelişen gerginlik, nefes darlığı, mide sorunları, çarpıntı gibi rahatsızlıklar. Tüm bu olumsuzlukları körükleyen dış etkenlerin varlığı da yadsınamaz. İşsizlik, yetersiz gelirden kaynaklanan çalışan işsiz konumunda kalmak ve üstüne siyasi ortam, krizler, ekonomik koşullar da haklı bir memnuniyetsizlikle yaşamaya zorluyor bizi.

En kötüsü de; böyle bir ortamda yaşamaya alışıp bu olumsuz ortamın insanı olmak. Kayda değer bir sorunu olmadığı halde, sürekli canı sıkılan, mutsuz olan bir neslin yaygınlaşması da bu düzenin en belirgin meyvesi.

 
Toplam blog
: 296
: 6335
Kayıt tarihi
: 24.09.08
 
 

Bankacılığın stres ve yoğunluğundan fırsat buldukça, okumaya ve düşüncelerimi burada paylaşmaya ç..