Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Ocak '09

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Gelişme

Gelişme
 

Biyolojik gelişim bu, ama ...


Gelişme, biyolojik olarak, organların fonksiyonlarını tam olarak yapabilecek büyüklüğe erişmesidir. Bu manada da biyolojik gelişme, ergenlik dönemi bittiğinde biter.

Embriyonik dönemde sadece bir hücreden oluşan ve adına zigot denen canlı, bölünüp büyüyerek ve gelişerek embriyoyu yani canlı taslağını oluşturur ve o da doğumdan (doğurarak çoğalan calılarda) sonra ergenlik dönemine kadar devam eder.

Biyolojik büyüme ve gelişmenin yanında, bir de karakter olarak ya da ruhen ya da kişilik olarak gelişmek denen gelişmenin bir başka boyutu vardır ki, en az biyolojik gelişme kadar önemlidir.

Neden mi?

Biyolojik olarak gelişemeyen, yaşı kaç olursa olsun zeka olarak bir çocuğun zekasına sahip; fiziksel olarak normal nsanların gelişiminden daha az veya fazla olan bir bireyin yaşamsal alanı ne kadar kısıtlı ve diğerlerine bağımlı ise, karakter gelişimini tamalayamamış bireylerinde birilerine bağımlı olarak yaşaması söz konusu oluyor bu durumda.

Etrafımızdakilerin bir kısmının son günlerin modası olan kişisel gelişim konusuna yoğunlaşmaları da bu nedenle galiba.

Nedir acaba kişisel gelişmek?

Bunu nasıl sağlayacağız?

Kişisel gelişim kitaplarında öğrendiklerimiz ne veya ne olmalıdır ki gelişimimizi tamamlayalım?

Bu tür kitapları okuyan insan sayısı da günden güne artmakta iken, o halde kişilik olarak gelişen bir rota izlemekteyiz sonucunu çıkarmamız da mümkün bu durumda. Çünkü bu tür kitapların çoğu yok satıyor gibiler.

Kişisel gelişime neden ihtiyaç duyarız peki?

"Kişisel gelişen" insan nasıl bir insandır? Neden böyle bir insan olabilmek için çabalar dururuz?

Ya da kimler neden çabalar durur?

Bu soruların cevabını bulmak, gelişim basamaklarından hangisinde yer almaktır acaba? Ya da bu sorular cevapları olmasa da gerekli midir?

 
Toplam blog
: 41
: 784
Kayıt tarihi
: 23.08.07
 
 

Üniversiteyi bitirdiğimden ve işe başladığımdan bu zamanabir hayli yıl geçmiş:). Bir de baktım ki em..