Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Kasım '06

 
Kategori
Eğitim
 

Gelişmemis ülkeler

Bir ulkeyi topla tufekle, teknoloji ile yikamazsiniz ama egitimini ele gecirdiginiz zaman 30 sene sonra o ulke taninmiyacak hale geldigini gorursunuz nasil mi? Ele gecirmis oldugunuz milli egitim sayesinde yillarca surekli mufredati degistirerek akil disi, bilim disi, asli astari olmayan dusuncelerle, sanatla sapikligi birbirine karistirip cocuklarimizi sanata bilime spora yoneltecegimize verilen cagin gerisinde egitimle Istediginiz gibi yetistirdiginiz kucuk beyinler almis olduklari egitimin etkisiyle ilerideki yillarda belli noktalarda geldiklerinde yillardan beri kendilerine enjekte edilen bilgileri uygulama imkani bulunca, savcisi egitimcisi, polisi, burokrati ve politikacisi ile ulkeyi istedikleri noktalara gotururler.

Devletin en onemli uc unsuru Yasama, Yurutme Yargi erki birbiri ile ic ice girdiginde, yani yargi bagimsiz olmaktan cikip politikanin himayesine girdigi zaman adaletin adalet olmaktan cikip rezalet duruma dustugunu gorursunuz. Hersey yasalara uygun oldugu icin size sadece olanlari seyretmek ve kahrolmak duser.

Gazete haberlerinde cocuklarinin dersleri ile ilgilenip yanlis oldugunu gordugu konuya tepki gosterip ilgili makamlara basvuran aile bireylerini gordugum zaman gercekten mutlu oluyorum. Avrupa`nin ve Amerika`nin gelismis ulke olmasinin en buyuk nedeni, egitimine vermis oldugu onemdir. Ogrencilerin ihtiyaclari egitim veren okullar tarafindan karsilanir, yemekleri ise sadece maliyet fiati gibi dusuk bir bedelle satilir. Her ogrencinin hergun okula gelmesi saglanir, ogrenciden birinci derecede velisi sorumludur. Her ogrenci basarili oldugu spor dalinda faaliyet gosterir, ayrica muzikle ilgisine gore yetenegi goz onunde bulundurularak herhangi bir ensturuman calmasi icin tesvik edilir. Liseyi bitiren bir genc ortalama ona yakin spor dali ile icli dislidir. Gelismis ulkelerde dinin egitime mudahalesi hayal bile edilemez, zaten bu bilindigi icin boyle bir girisim ne duyulmus nede sahit olunmustur. Buda bilincli bir toplumun sayesinde gerceklesmektedir. Calisan insanlarin cocuklari soz konusu olduklarinda mudurleri yada patronlari anlayis ile karsilarlar, cunku onlarda ana, yada babadir. Ama hicbir calisan insan cocugunu bahane ederek isinden izin almaz, bu kultur tamamen yerlesmistir, yalan soylemek tasvir bile edilemez, yalan soyleyen insan toplum tarafindan dislanir.

Bilincli toplum iyi bir egitimin eseridir, bu ortami yaratan idarecilerin onunde her zaman saygi ile egilirim.

 
Toplam blog
: 377
: 711
Kayıt tarihi
: 05.08.06
 
 

Türkiye'yi ve Türk insanını çok seviyorum. Dünyada bütün canlıların yaşam hakkı olduğuna inanıyorum...