Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Kasım '06

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Gelişmeye açık yönlerinizi çok iyi bilin..!

Gelişmeye açık yönlerinizi çok iyi bilin..!
 

Yoo öyle resimdeki bebe gibi şaşırmayın:)) Bu bizi, sizi hepimizi başarıya götüren veya elinde sonunda götürecek olan kuraldır. Bunu en önce biz bilmeli ve durumu çok iyi kabullenerek gelişim planımızı buna göre hazırlamalıyız. Bazen hayatta yaşanan çok basit olaylar bile size çok önemli dersler verebilir. Kendini tanımaya ve buna göre eylem, tedbir geliştirmeye yönelik çok güzel bir örnek.

Bir astsubay arkadaşın evinde misafiriz. Arkadaşın oğlu babasına heyecanlı heyecanlı bir şeyler anlatıyor. Daha evvel babasının dediği gibi sevimli yaramaz "r"' leri diyemiyor. Konuşmanın en heyecanlı yerinde ufaklık aynen şunları söylüyor:

- ... Baba AYI var ya AYI, şu küçük olanından, ..

:)))

Bak sen şu ufaklığa, kendindeki sorunu çok iyi biliyor. Bunu içine tamamen sindirmiş, ancak bununla da yetinmeyip, yanlış anlamalara meydan vermemek için ilave tedbirler alıyor. Çocuk deyip geçmemek lazım, bazen hayata bakışları ve olgunlukları biz yetişkinlerin bile çok çok üzerinde olabiliyor.

Toplantılarda hep şahit olurum. Karşınızdaki birileri toplantı öncesi sizinle veya bölümünüzle ilgili tüm olumsuzlukları yan yana getirmiş, toplantıda bunu ortaya dökmek için sabırsızlıkla beklemektedir. Bu bildik bir manzaradır. Bu tür toplantılarda ilk işim onlardan önce bu tür aksaklıkları açık yüreklilikle dile getirmek ve bir daha tekrar etmememesi için de ne gibi eylemler ortaya koyacağımızı söylemektir. Toplantı öncesi içine biriktirdiği ve toplantıda sizin hakkınızda estireceği fırtınalarla çakmak çakmak olan gözler, bu konuşmadan sonra sönüverir. Gelişmeye açık yönleri, yanlış giden uygulamaları kabul etmek kendine güvenin bir göstergesidir aslında. Ancak her seferinde sadece kabul etmek yetmez, bu tür olumsuzlukların tekrarlı olmamasını sağlamak gereklidir. Bu takdirde bu strateji anlamlı ve kazanımlı olacaktır.

Hoşcakalın..!

 
Toplam blog
: 410
: 3283
Kayıt tarihi
: 13.04.06
 
 

Bilgisayar, elektronik, internet alanındaki son gelişmeler. Tüketici elektroniğindeki trendler. Otom..