Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Temmuz '08

 
Kategori
Sosyoloji
 

Gelişmişlik kriteri

Gelişmişlik kriteri
 

Oyun bitti haydi oy kullanmaya resim:kenthaber


İşte halkım. İşte Çanakkale şehitlerinin torunlarının getirildiği ve geldiği nokta. Tüketici toplumu, lale devri çırpınışları, yokluk içinde varlıklı görünme ve varlık içinde yaşam biçimleriyle yokluk çekenler. Bazen ağlamalar yakarmalar, özel hayatlar ayaklar altında, TV programları danışıklı dövüş, çoğu, üç beş kuruşluk para, bir kahvaltı, bir yemek uğruna hayatlarını satılığa çıkaran insanlar. Geçmişini, yaşanmışlıklarını yerle bir edenler.

İnternet dünyasında rumuzları kötüye kullananlar. Arkasına saklanıp kinlerini kusanlar, taciz de bulunanlar. Bunun yanında yazdığı her kelimeye dikkat eden, kişiliğini yansitan olaylar karşısında duruşunu gösteren, ismine yakışır taşıyabileceği bir duruş sergileyen ve hassasiyet gösteren insanlar. Fakat ne yazık ki ben söyledim oldu, yanlış da olsa ben sözümün arkasındayım diyerek hatasından inatla dönmeyen erdemsizlik örnekleri. Toplum bu hale gelmişse vah ki vah…

Bugün ülkemiz de adeta beyinleri uyuşturulmuş önemli bir kesim maalesef mevcut. Ben buna, eğitimtimsizliğin ölçüsü diyorum. Olaylara da tutucu yaklaştığımı zannetmiyorum. Sadece bir eleştiri olarak gelir, geçer ve hayat devam eder. Önemli olan temel de bir şeylerin çözülmesi insanların beyninin uyuşturulmaması suni gündemlerle eğlendiğini sanan halk, alkış tutmasının hemen akabinde, başka bir olay karşısın da kaşlarını çatıp gayet ciddi bir şekilde eleştiriler getirebilmektedir. Gözlerinize, duyduklarınıza inanamazsınız. Bu davranışları ciddiyetsiz buluyorum.

Bu riyakar insanlar içinde, şehidine ağlayan bir toplum düşünebiliyormusunuz? Biraz önce çocuklarından ayrı olan bir zavallı insanın programın ilerleyen saatleri içinde göbek attığına hiç şahit oldunuz mu? Bu nasıl hissiyattır ki.. lakayt bir şekilde gözler önüne serilmektedir.

Her TV karşısında zap yaptıkça ve olayın birkaç saniye de çözüldüğü konular da, gitti bizim oylar diye feryat eden yine benim. Haydi ! evlilik adı altında pazarlama yapanlar, ağlayıp da göbek atanlar erken seçim kapıda haydi oy kullanmaya … Sabahleyin kolkola girin ve doğru sandığa erken gidin sabah programları kaçmasın. Değiştirin maskelerinizi oturun TV karşısına devam..

Hiç de meraklısı olmasam da, Türkiye’yi AB’ ye neden almıyorlar? sorusunu çok sorgulamışımdır. Basılması bile yasak olan çimler de mangal yakıp piknik yapanları, Hiç asfalt üzerinde kurban kesenleri gördünüz mü? Maalesef gördüm. Adamın elinde bıçak sıkıysa git ikaz et. Başına dert almak istiyorsan ya da çoluk çocuğunla rahat bir tatil geçirmek istemiyorsan seçim senin.

Bir toplumun medeniyet göstergeleri çok önemlidir. Sadece iki örnek vermek isterim. İlki bir arabaya bineceksiniz ve fazla değil 5 kilometre yol alacaksınız şehir içinde. İkincisi çöp kültürü genel de çöplerin bırakılma ya da atılma şekli veya toplanma şekli. İşte bu iki kriter yeter de artar bile medeniyet seviyesinin neresinde olduğumuzu.

 
Toplam blog
: 181
: 1067
Kayıt tarihi
: 07.03.08
 
 

1957 Eskişehir doğumlu, Esk.A.Ü İşletme, İşbankası emeklisi, İstanbul Büyükçekmece de yaşayan, ST..