Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Mart '16

 
Kategori
Siyaset
 

Gemi batıyor herkes kameradan martılara bakıyor

Gemi batıyor herkes kameradan martılara bakıyor
 

Bıktık bu görüntülerden


Sevgil okuyucularım: Yıllardır ülkemiz üzerinde kara bulutlar dolanıyor milletimiz hala uyanmıyor. Dahada önemlisi ülkemizi yöneten insanlar olayları doğru tahlil edip gerekli adımları atamıyor. Yapılan her eylemden sonra siyasiler nutuklar atıyor ve sonunda unutuluyor. Hemen ardından yeni bir acı yaşıyoruz. Bu daha nekadar devam eder. Bu olayların sosyal yapıyı ne kadar ve ne şekilde etkiler veya sürekli gerilim içinde milletimiz daha ne kadar cinnet geçirmeden bir arada yaşaya bilir düşünen yok. Yanı başımızda ve  ülkemizin her yerinde yıllarca bir arada yaşadığımız kürtlerin adına savaştığını söyleyen taşeron katillerin oyununa daha ne kadar geliriz ve sonu ne olur düşünen kalmadı.Allah aklımıza sahip olmamız için bize güç ver. 25 Ağustos 2015 te Milliyet blokta bir yazımda aynen şöyle yazmıştım. bir yıl bilemedin 2 yıl içinde Türkiye bu şekilde devam ederse Suriye ye döner. O yazının başlığı Türkiye Suriye mi oluyor sorusunu sorarak kaleme almıştım. Şimdi bunu mu yaşıyoruz. Bundan sonrada yaşamaya devammı  edeceğiz. yada bir an önce  yeni bir dış politika ve komşularla ilişkiler bazında milli politikamız olan ''Yurtta sulh cihanda sulh'' politikalarına dönüşmü yapacağız. Artık bence bunu tartışmalıyız.Tarışmaktansa bir an önce bana göre uygulamalıyız. 

Milletimizin kan ağlıyor. Vatandaşlar ülkemizin bir kısır döngü içinde debelenip durduğunu gördükçe içleri yanıyor ve Hukümetimizden de içimizi rahatlatacak ve artık bu kez tamam bundan böyle bu tür olaylar olmayacak dedirtecek bir açıklamada bekliyor. Böyle bir açıklama  gelmeyince karamsarlık bir kat  daha artıyor. patlamanın ardından malesef milletimizin bu tür terör olayları ile bir müddet daha yaşayacağı beyanı ile bizi ne duruma düşürdüğünün farkındamı  Eğer olayların üstesinden gelemeyeceğini ve Milletimizin daha ödeyeceği bedellerin olduğunu düşünüyorlarsa kusura bakmasınlar ama milletin önünü ( Bizi millet seçmiş ancak millet kovarsa gideriz mantığı ile) kapamasınlar. Bütün yayın organlarını ellerine alıp bir tane muhalif medya bırakmayarak ve millete kendilerinden başka seçenek olmadığı kanısını yaygınlaştırarak daha ne kadar gemi kaptanlığı köşkünde oturacaklarını da merak ediyorum. Gemi batıyor. Kaptan hala kayalara doğru gitmeye devav ediyor ve diyor ki bu gemi sağlamdır bu kayaları kırar geçer. Halkıda buna inandırmaya devam ediyor. Yakın geçmişte bu ceşit liderler çıktı ve sonlarının ne olduğunu birlikte seyrettik. Biz neden Millet vekilleri seçiyoruz. İşte bu tür tehlikelerde insiyatifi ellerine alsınlar diye. Tek adam yönetimleri bu çağda yok olmaya mahkümdür. Bunun görülmesi lazım.

Lafı böyle uzatmanın ya da polemik yapmanın hiç kimseye yararı olmadığının bende farkındayım. Kendime göre bazı öneriler sıralayacağım. Eğer biz çevremizde bulunan devletler ile dosluk kurmamız gerektiğine inananlardanım. Bu konuda sayın başbakanımız Davutoğlu'nu kutluyorum. İlk adımını bize siyaseten ve soyolojik olarak en yakın olan İran'ı ziyaret etmesi az da olsa bir iyi haber. Rusya ile öyle veya böyle bir uçak krizi  yaşandı. Bunun bir şekilde tatlıya bağlanması ve Rusya ile yeni bir sayfa açmak gerektiğine inananlardanım. ABD ve AB den alabildiğine uzaklaştık. Kuru gürültü ve hamaset yaparak siyaset olmaz. Sonra Kaldı ki Ülkemiz içinde barışı sağlamak için gerekli adımlar hızla atılmalıdır. Büyük millet meclisi ne işe yarar İşte bu işlerde görev almalıdır. 

Bu öneriler benim düşüncelerim. Mutlaka daha atılması gereken adımlar vardır ve acilen o adımlarında atılması gerekmektedir Öyle milletimiz bir müddet daha terörle yaşayacağını bilmelidir anlamına gelen beyanlarla olmaz. Gemi batmayacak. İşte size somut aldığımız öneriler bunlardır diyeceğiniz ve bizimde aklımıza yatan davranışlar geliştirmenizi bekliyoruz.Ankarada önlem aldın ne oldu. İstanbulda önlem aldın ne oldu. Yarın Adanada başka bir gün İzmir de yada Trabzonda. Biz kurbanlık koyun gibi ne zaman yanıbaşımızda bomba patlayacağı korkusu içinde yaşamaktan ne zaman kurtulacağız onu bilmeliyiz. 

 
Toplam blog
: 66
: 501
Kayıt tarihi
: 09.10.06
 
 

1953 yılında Trabzon' da doğdum. Ülkemizin çeşitli illerinde 27 yıl Öğretmenlik, okul müd.yardımc..