Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Şubat '13

 
Kategori
Güncel
 

Gemi Hastaneler geliyor...

Gemi Hastaneler geliyor...
 

Bugünkü Zaman gazetesinin haberine göre yeni Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu dün AK Parti Meclis grup toplantısının basına kapalı bölümünde 5 yıllık Stratejik Planı'nı açıklamış. Milletvekillerine bir sunum yapan bakan yeni dönüşüm programının ayrıntılarını vermiş. Sunuma göre doğal afetlere hazırlık da Sağlık Bakanlığı'nın önemli gündem maddaelerinden biri olacakmış. Hastanelerin depreme dayanıklılığı gözden geçirilecekmiş. Deprem ya da afet durumunda  daha hızlı bir tıbbi müdahale için Türkiye 29 sağlık bölgesine bölünecekmiş. Çalışmalar buralardan koordine edilecekmiş. Depremlerde muhtemel yıkımlar dikkate alınarak "gemi hastane" modeli hayata geçirilecekmiş. Ülkenin 3 tarafındaki denizlerde bu gemi hastaneler sürekli hazır bekletilecekmiş.

Gerçekten çok güzel, ileri düşünceler bunlar. Türkiye'de Bakan seviyesine gelmiş insanların işte böyle güzel politikalar belirlemesi ve süratle bu politikaları hayata geçirmesi lazım. Hem deprem gerçeğine karşı hem afet gerçeğine hem sağlık hizmetine birlikte cevap verecek böyle politikalar oluşturulması çok mantıklı ve büyük bir ihtiyaç.

Hatırlıyorum 1999 Marmara Depreminde bize yardım etmek isteyen ülkeler gemi hastanelerini teklif etmişlerdi. Bu aynı zamanda bir ülke için de dış politikada bir prestij kaynağı. Örneğin komşu bir ülkede veya dünyanın her hangi bir noktasında deniz kenarında bulunan bir ülkeye anında yardım eli de uzatılabilir. Bu yardımlar ülkenin diplomasisine ve menfaatlerine ileride büyük hizmet de eder.

Sağlık Bakanı'nın vizyonunu takdir ettim. Hükümette afet olaylarına önem veren bir zihniyetin olması ülke için büyük bir artı.

Zaten Türkiye'nin Libya'daki olaylardan sonra deniz üzerinden bir kurtarma gemisine ihtiyacı olduğu ortaya çıkmıştı. Umarım bu ihtiyaç da zamanla karşılanır ve Sağlık Gemileri de hayata geçince olası bir olayda ülkeye ve vatandaşlarımıza büyük hizmetleri dokunur. 

 
Toplam blog
: 648
: 2341
Kayıt tarihi
: 13.09.11
 
 

1995 ODTU Fizik Lisans, 1998 ODTU Fizik Yüksek Lisans (Biyofizik)  mezunuyum. Özel sektörde kalit..