Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Eylül '08

 
Kategori
Haber
 

Gemicilikte son perde

Gemicilikte son perde
 

Bandırma’da kalktıktan 300 metre sonra sulara gömülen gemideki kamyon şoförü Kadir Kalın anlattı…

Bandırma Limanı'ndan ayrıldıktan kısa süre sonra batan gemiden kurtulan kamyon şoförü Kadir Kalın, geminin battığını görünce can yeleği istediklerini, ancak kendilerine yağmurluk verildiğini öne sürdü.

Bandırma Limanı'nda "Hayat-N" adlı Ro-Ro gemisinin battığı bölgedeki arama çalışmalarını endişeli bakışlarla izleyen Kalın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kendisi gibi kamyon şoförü olan amcası ile Balıkesir'in Bigadiç ilçesinden bor madeni yükledikleri kamyonlarıyla İstanbul'a gitmek üzere gemiye bindiklerini bildirdi.

Kalın, amcasının olay sırasında geminin üst bölümündeki kafeteryada çay içtiğini, kendisinin ise aşağıda kamyonunda olduğunu söyledi. Geminin, kapaklarının kapanmasının ardından yan yatmaya başladığını anlatan Kalın, şöyle konuştu:

"Halatlar serbest bırakılınca gemi bir sağ bir sol yaptı, o anda olanlar oldu. Millet feryat ediyordu o sırada ne Sahil Güvenlik geldi ne jandarma geldi. Sağ olsun limanın botlarını gönderdiler, bizleri öyle kurtardılar. Olay anının vahametini ancak yaşayan bilir. Bağıran, çağıran, salavat getiren, telefonla çoluk çocuğuyla helalleşen feryat eden insanlar vardı, Geminin battığını görünce can yeleği istedik, bize yağmurluk verdiler. Böyle bir şey var mı?"

DENİZDE BÜYÜK FACİA

Denizcilik Müsteşarlığı Deniz Ulaştırması Genel Müdürlüğü Ana Arama Kurtarma Koordinasyon Merkezinden saat 7:10’a kadar olayla ilgili elde edilen bilgileri açıkladı.

Gemide 27’si personel olmak üzere bir yedek şoför ile birlikte toplam 95 kişinin bulunduğu belirtilen açıklamada, kurtarılan 89 kişiden yaralı olan 34’ünün hastanelerde tedavi altına alındığı belirtildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:"Saat: 05.26’da firma yetkilisi ile görüşülmüş olup, gemideki 27 personelin tamamına ulaşılmış ve hepsinin sağ olduğu, 61 şoföre firmaları aracılığıyla ulaşıldığı, 1 kişinin vefat ettiği, 4 kişinin ise kayıp olduğu öğrenilmiştir. bir kişi kendi imkanlarıyla karaya ulaşmış olup, toplamda 89 kişinin sağ olarak kurtarılmıştır."

Yazılı açıklamada, gemide 73 kamyon(6’sı dorse) ve 2 otomobil bulunduğu da belirtildi.

OLAY NASIL OLDU

BALIKESİR'in Bandırma İlçesi'nde limandan İstanbul'a gitmek üzere hareket eden RO-RO gemisi, kıyıdan 300 metre açıldıktan sonra battı. İlk belirlemelere göre hatalı yükleme sonucu battığı sanılan gemideki yolcularda 1'i öldü, 13 kişi yaralandı. Olay yerine kurtarma ekipleri hareket ederken, ölü ve yaralı sayısının artmasından endişe ediliyor.
Kocaeli'nin Derince İlçesi'ndeki Derince Limanı'nda dün çubuk demir yüklenirken hatalı yükleme sonucu Panama Bandralı ‘Dimitros P.’ adlı kuru yük gemisini batmasına benzer bir kaza da bu akşam Balıkesir'in Bandırma İlçesi'ndeki limanda meydana geldi. İstanbul Lines isimli RO-RO gemisi saat 23.30 sıralarında Bandırma Limanı'ndan yüklediği 73 kamyon ve 2 otomobil ile İstanbul Ambarlı'daki limanı'na gitmek üzere hareket etti. İçinde 70 kişinin bulunduğu öne sürülen gemi, limandan açıldıktan 300 metre sonra henüz belirlenemeyen bir nedenle battı.

DENİZDE CAN PAZARI
RO RO gemisi kısa sürede sulara gömülürken, gemiden atlayan yolcuların çırpınmaya başladı. Yüzme bilen yolcular kıyıya ulaşabilmek için büyük çaba sarfetti. Denizde can pazarı yaşayan yolcuların yardımına ilk önce liman görevlileri ve çevresindeki balıkçı takneleri yetişti. Birçok yolcu kendi çabaları ile yüzerek kıyıya ulaştı. Bu arada yardıma gidenler ise ilk belirlemelere göre ölen 1 kişinin cesedi ile 13 yaralı denizden çıkarıldı.
Balıkesir Valisi Selahattin Hatipoğlu, RO-RO gemisinin Bandırma'dan ayrıldıktan kısa süre sonra battığını açıkladı. Gemideki bazı yolcuların kurtarıldığını bildiren Vali Hatipoğlu, gemi içinde halen yolcular bulunduğunu söyledi.
İlk belirlemelere göre hatalı yükleme sonucu battığı sanılan gemideki yolcuların kurtarılması Balıkesir'den Sahil Güvenlik Botu ile Bursa'dan da 911 Arama-Kurtarma ekibinin Bandırma'ya hareket ettiği bildirildi.
Kocaeli'nin Derince İlçesi'ndeki Derince Limanı'nda dün çubuk demir yüklenirken hatalı yükleme sonucu Panama Bandralı ‘Dimitros P.’ adlı kuru yük gemisini batmış, 4 gemici yaralanmıştı.

LİMAN AĞZINDA BATTI
Denizcilik Müsteşarlığı Deniz Ulaştırması Genel Müdürü Özkan Poyraz, 28 mürettebatıyla Bandırma Limanı’ndan Ambarlı Limanına gitmek üzere hareket eden Orion Asya İstanbul Shipping’e ait Hayat- N isimli 118 metre boyundaki Ro-Ro gemisinin, liman ağzında battığını açıkladı. Poyraz, bölgede iki sahil güvenlik botu ve 4 römorkör ile balıkçı gemilerinin kurtarma çalışmalarını sürdürdüğü bildirdi. Arama kurtarma çalışmalarının 72 saat süreceğini belirten8 Poyraz, gece görüşü özelliğine sahip 2 helikopterin de bu çalışmaları katıldığını açıkladı. Poyraz geminin sahibi şirketle görüşmelerin sürdüğünü ve yolcu sayısının tespit edilmeye çalışıldığını söyledi. (Kaynak:Milliyet)

Ülkede pahalılık var diye kıyametler koparılıyor oysa güzel ülkemde sudan ucuz bir şey var...O da İNSAN HAYATI...O kadar ucuz ki sudan ucuz!

Faciaya hatalı yüklemenin sebep olduğu bildiriliyor. Gemicilik sektörü bitmiş durumda.

Tersanelerde cinayetler, şimdi de işin ehli olmayan insanlar yüzünden, tedbirsizlikten, cehaletten gelinen son noktaya bakın...

SKANDAL!

 
Toplam blog
: 1929
: 661
Kayıt tarihi
: 11.11.06
 
 

  Hayatı ciddiye almam, emeği çok ciddiye alırım. Dünyanın en vazgeçilmez üçlüsü; çocuklar, çiçek..