Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Şubat '09

 
Kategori
Meslekler
 

Gemilerde talim var

Gemilerde talim var
 

Deniz benim en büyük tutkum; renginde sevgilimin gözlerini, kokusunda saçlarını, dalgalarının sesinde sevginin, aşkın fısıltılarını, martıların sesinde isyanımın sesini duyarım; Deniz benim için huzurdur.

Ne zaman ruhumda bir fırtına kopsa soluğu deniz kenarında alır, haksızlıklara isyanımı haykırıp sakinleşirken onun hırçınlaşmasını huşu içinde izlerim.

Mecliste askerlikle ilgili yasalar görüşülürken yıllardır önyargılar sonucu oluşan bir adaletsizliğin önlenmesi fırsatı doğmuştu; Milletin iradesini temsil eden vekillerimizden bizlerle ilgili konuları en iyi bilen Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve üyeleri büro memurları ile ayni dereceden göreve başlatılan , yüksek okul mezunları arasında ¼ kademeyi alamayan tek kamu görevlisi olan assubayların haksızlıklarının giderilmesi için önerge verdiler.

Karakolda doğru söyler mahkemede şaşar misali genelkurmay temsilcisinin karşı çıkması üzerine önergeyi gündeme bile almadılar; Yasa görüşülürken MHP milletvekillerinin kadirşinaslık ve adalet duyguları gereği verdikleri önergedeki değişiklik tekliflerine daha önce imza koyan vekillerimiz oylama sırasında “ katılmıyoruz “ diyerek demokrasi ve milletin iradesine olan saygılarının ne olduğunu ispat ettiler.

Kendilerini yüzbinlerce görevli ve emekli assubay ve ailesi ayakta alkışlıyarak saygılarını sunmuşlardır.

Bu adaletsizliğin ruhumda yarattığı fırtınaları dindirmek için deniz kenarındaydım, uzaktaki gemileri seyrederken aklıma geldi sayın vekillerimize özellikle armatör vekilimiz ve MS komisyonu başkanı Sn. Hasan Kemal Yardımcıya bir konuyu hatırlatmak istedim. Kendilerinin KARAGÖL isimli gemisi Somali’li korsanlar tarafından kaçırılmıştı tekrarını önlemek, gemilerin korsanlar tarafından kaçırılmaması için TCG Giresun fırkateyni meclis teskeresini müteakip o bölgede koruma görevi yapacak o gemide 113 kahraman assubayımız görevlidir.

Askeri gemileri gezme şansınız oldumu bilmiyorum; Özellikle Amerikan yapımı gemilerde bir gün bile dayanamıyacağınız mahallerde o kahramanlar aylarca çile çekerler; Güç ve yorucu bir mesainin ardından makine gürültüsü, denizin dev dalgaları, denizde olmanıza rağmen yeterli hava alamayan mahallerde vadiya usulu istirahat etmeye çalışarak meşakkatli ve zor günler yaşarlar; Bazı gemilerde sıcak yatak denilen uygulamada ayni yataktan vardiyası gelen kalkar, nöbeti biten yatar; Yatak hiç soğumaz adı bu yüzden sıcak yataktır.

Halk arasında “denizcinin parası pul, karısı dul olur” derler; Ne büyük yanılgı (!)

Denizcinin karısı hakikaten dul’dur aylarca yalnız kalır, evlatlarına hem analık hem babalık yapar onurla eşinin seferden dönmesini bekler ancak denizcinin parası pul değildir.

Tüm devlet memurları belediye hudutları dışında göreve gönderildiklerinde harcirah alır ama haftalarca hatta aylarca gemilerinin bağlı olduğu limandan ayrılan denizciler bir kuruş bile harcirah almazlar üstelik bu meşakkatli, hayal edilemiyecek kadar güç ve özveri gerektiren görev şartlarındaki astsubaylar birçok kamu görevlisi memurdan daha alt kademeden göreve başlarlar hakları olan birçok tazminattan yoksundurlar.

Bu haksızlığı, bu adaletsizliği önlemek için de verdikleri önergeye sahip çıkmayanlar gemilerini, ülkeyi ve bayrağımızı koruyan o kahramanlarımızın aylarca ailerinden ayrı denizlerde, eksi otuz derecede dağlarda hangi koşullarda görev yaptıklarını umarsamazlar bile; Umursamış olsalardı onların büro memurları ile ayni dereceden göreve başlatılma ve birçok haklarının gasp edilmesini adaletsizliğine seyirci kalmazlardı.

Hiç merak etmeyin sayın vekillerim partinizin adında olup yüreğinizde olmayan adaleti mutlaka birgün gerçekleştireceğiz, bunda kararlıyız çünki biz başkaları gibi ayrıcalıkve imtiyaz değil; Adalet, eşitlik ve insan onuruna saygıyı talep ediyoruz.Bu hakkımızı gerekirse AİHM de arıyacağız; Bunun vebalini ve ayıbını bu haksızlığa neden olanlar taşıyacaktır.

Tüm haksızlıklara rağmen vakurla özveri ile görev yapan tüm denizci meslekdaşlarıma hayranlığımı ve saygılarımı sunuyorum.

TCG Giresun; bu uzak ve tehlikeli sularda görevli subay, astsubay, uzman, erbaş ve erlerimizin sağlıklı, başarılı görevler diliyorum. Yolunuz ve şansınız açık olsun

 
Toplam blog
: 45
: 10277
Kayıt tarihi
: 17.10.06
 
 

1948 Edremit doğumluyum.Kara Kuvvetleri personel okulu ve Dicle üniversitesi sosyal bilimler Sevk ve..