Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Temmuz '09

 
Kategori
Voleybol
 

Gemisini batıran kaptan...!!!

Gemisini batıran kaptan...!!!
 

Müthiş bir voleybol ziyafetinin yaşandığı bir akşamdı. İnanın öyle bir final kaybettik ki; parmaklarım yazmak için gitmiyor. İtalya'ya karşı 1 - 0 geri düşüyorsunuz, 2 - 1 öne geçiyorsunuz ve yeniden 3 - 2 kaybediyorsunuz. Üzülmemek elde değil gerçekten. Umarım aynı durumu Avrupa Şampiyonasında yaşamayız. Sahada mükemmel oyuncularımızda vardı, maçı izlemeyip performansı anlatılsa inanmayacağım oyuncularımızda vardı.

Birinci set çok çekişmeli denebilecek bir 3 - 3 lük seriyle başladı ama Esra'nın bugün neden bu kadar kötü olduğunu anlayamadım bir performansı, Gökçenin yaptığı 2 hata ile bi anda teknik molaya 8 - 4 geride girdik. Aguero servis hatalarıyla devreye girmese belki de 10 lu sayıları bu sette çok zor görürdük. İkinci teknik molayada 16 - 8 gibi bir farkla geride gittik. Piccininiyi tutmak için bir formül bulmazsanız, topları çivi gibi çakar. Esranın yerine arada sırada giren Gözdede bugün onu aratmayınca Chiappiniye söyleyecek lafımda kalmıyor. Sanırım elinde fazla alternatif yoktu. 25 - 17 lik bir skorla ilk seti verdik.

İkinci sette müthiş bir fırtına esmeye başladık. Bu yazımda isminden çok söz edeceğim Esra ama kusura bakma. Aldığım notları yazımın sonuna ekleyeceğim. İnanın eleştirimin sebebini anlayacaksınız. Neslihan adeta bugün parmak ısırttı. Aldığı sayılarla mükemmelinde üstünde bir performans sergiledi. Seda hücumda çok durgundu ama defans yönü inanılmazdı. Çıkardığı toplar ve bloklarıyla bugün en azından artı işler yapmayı başardı. Bu sette iyi oynayan taraf yaptığımız hatalara rağmen bizdik. Aslında onlar bizden daha kötüydü de denebilir. İlk teknik molayı 4 - 8, İkinci teknik molayı 12 - 16 ve setide 20 - 25 önde bitirdik.

Üçüncü sette adeta Neslihan fırtınası esmeye devam etti. Buna Seda'da yavaş yavaş destek vermeye başlayınca, gerçekten müthiş anlar yaşadığımızı düşünüyorum. Hırvatları ezdik demiştim yarı final yazımda, İtalyanları darmadağın ettik. Gökçenin blokları, Naz'ın akıl almaz ve Lobiancoya nazire yaparcasına aldığı sayıları ve Baharın tek ayakları tekrar tekrar izlenir. Karar kimin bilmiyorum ama Güldeni bu kadroya almadıysa kaçan altın madalyanın hesabını bence ona sormalıyız. Ah Gülden ah!!! Skor 18 - 25. Çok rahat kazandık çok...

Dördüncü sete gene başa baş başlamıştık. Taaaa ki hatalar zinciri başlayana kadar. Setin kopma noktası yine 3 - 3 oldu. Ondan sonra ikinci teknik molaya kadar çok etkisiz oyunumuz sürdü. 16 - 10 gibi bir skorla geride girdik. Set sonuna doğru giren Deniz bugün çok kısa süre görev aldı ama iki smaç sayısı ve bir servis sayısıyla belkide en yüksek yüzdeyle oynayan oyuncumuz oldu. Aldığımız setle aynı sonuçla final setine gittik.

Dört set boyunca inanılmaz işler yapan, mükemmel bir oyun sergileyip, uzun zamandır eleştirdiğim eski Neslihan nerede diye bağırıp onu aradığım ve işte budur dediğim Neslihan gitmiş, sanki yerine bir başkası gelmişti. Teknik molaya 8 - 2 geride girdik ve Neslihan iki hücumda blokta kalıp, bir servisi de dışarı attı. :( Bu dakikaya kadar İtalya adına maçı sırtlayan Piccinini, günün en kötüsü Agueroya çıtayı bıraktı. Ve Agueroda ağırlığını koyup, 15 - 10 luk bir skorla takımını şampiyon yapan setin gelmesinde çok büyük bir rol oynadı.

Her iki takımıda kutluyorum. Gerçekten müthiş bir maç oldu. Nefes kesen anlar yaşadık. Set skorları hep kopuk gibi görünse de takımlar oyundan hiç kopmadı. Hep mücadele vardı. Çetin bir final oldu gerçekten, bir o takıma bir bu takıma gitti geldi. Ve İtalya'da kaldı. Naz, Neslihan, Gökçen ve Bahar inanılmazdınız. Seda durgun ama olumlu, Deniz katkı yapan bir oyuncu oldu. Gözde, Esra ve Gizem. Ben bugüne kadar izlediğim maçlarını düşününce bu kadar kötü oyunlarını görmediğime eminim. Geçiyorum maç içerisinde tuttuğum notların önemli olan bölümlerine,

1. set

Harika blok Naz 2 - 2 (2 blok üst üste)
Gökçen nefis tek ayak 2 - 3
Esra blok yedi dönen topta manşete geç kaldı 5 - 3
Servis sayısı İtalya, Gizem çok kötü manşet 13 - 7
Esra yine blok yedi 14 - 7
Gözde girer girmez blok yedi (Esranın yerine) 17 - 8
İlk blok sayımız Gökçen 17 - 9
Aguero uçuyor Gizem izliyor 21 - 14
Neslihanın çivisi 21 - 15
Gözde blok yedi 24 - 17
Nesli çok farklı auta 25 - 17

2. set

Naz süper pas Bahar müthiş sayı 3 - 3
Blok Nazzzzzz 3 - 6
Esra inanılmaz kötü manşet ve dönen topta fileye temas 6 - 8
Esra yine blok yedi 9 - 10
Gizem izlemeye devam 10 - 10
Neslihan mükemmel plase 13 - 17
Esra tıkladı ( İlk sayısı) 14 - 19
Naz Lobiye olağanüstü cevap 15 - 20
Esra yine yine aut 17 - 21
Esra yine file 18 - 22
Bahar plase 20 - 25

3. set

Güldeni mumla arıyorum 3 - 3
Naz blok iki 5 - 6
Esra blok blok blok blok yedi 7 - 7
Esra kötü manşet 9 - 7
Gökçen sayı 9 - 8
Gözde sayı 10 - 9
Gökçen blok 10 - 10
Naz blok üç!!! 15 - 21
Müthiş servis Naz 16 23
Nesli zımbaladı 18 - 25

4. set

Bahar blok 13 - 8
Bahar bir blok daha 14 - 9
Esra yine blok yedi 17 - 10
Esra tribüne attı 19 - 13
Naz taşıdı (alakası yok) 21 - 14
Nesli aut 24 - 15
Deniz servis sayısı 24 - 17

5. set

Setin başında kopup not almayı bıraktım. ( Not aldığım defterden bire bir alıntıdır. Hiçbirşeyi değiştirmeden aktardım.)

Son olarak notları değerlendirecek olursam, Esra'nın dört tane yakaladığım yediği net blok, iki tane auta attığı top, üç dört adette manşet hatasına karşılık aldığı sadece bir sayı. Gözde ona keza aynı performansı sergiledi. Gizem varla yok arası, bir bakıyorsunuz inanılmaz bir yerde bitiveriyor, bir bakıyorsunuz kucagına düşen top elinin arasından iğne olup geçiyor. Sonuçta gümüş madalya ile yetindik. Daha iyisi olabilirdi. Çünkü biz İtalya'yı yenebilecek bir ekibiz. Eda ve Gülden geri dönerse, bunların tozunu attırırız. Herşeye rağmen iyi mücadele, hep olan inanç ve ikincilik için teşekkürler Sultanlar... Ellerinize sağlık... Bundan iyisi Şam'da kayısı değil Avrupa Şampiyonası Kupası...

Metin Timur TÜFEKÇİLER

tanisyarielf@gmail.com

Evladıma miras bu sevda...!!!

 
Toplam blog
: 26
: 774
Kayıt tarihi
: 02.04.09
 
 

1983 İstanbul doğumluyum. Aslen Yugoslav göçmeniyim. Lise meznuyum. Reklam ajansında fotoğrafçılık i..