Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Mart '08

 
Kategori
Futbol
 

Genç, nöbetçi golcü, kaptan Semih!!

Genç, nöbetçi golcü, kaptan Semih!!
 

Arkadaşlar Hepinize iyi haftalar diliyorum. Gollerle, kartlarla yine zevkli bir haftayı geride bıraktık. Bu hafta gerçekten 4 büyükler için zorlu geçti. Fakat ligin alt kısmı birbirine yaklaştıkça ortam gerilecek gibi. Gerek yeterli sponsor desteği bulamama gerkse yapılan gereksiz yabancı oyuncu transferleri anadolu klüplerimiz açısından sıkıntılı bir sezon daha geçeceği anlamına geliyordu. Oysa ki kendi kentlerinden yetişmiş, oranın havası solumuş suyundan içmiş altyapı oyuncularına biraz daha önem verilse birçok yabancıdan daha yararlı oyuncular çıkacağına inanıyorum. Böylece hem milli takım hemde kulüp seviyesinde ilerleme kaydedilecektir bence. Daha önce adını bile duymadığımız ülkelerden alınan oyuculara verilen milyon eurolar alt yapı tesislerine aktarılsa emin olun hem geleceğe hemde şimdiye büyük yatırım yapılmış olunur. Tabi bu oyuncuları kimlere emanet ettiğinizde önemli. Gençlerin dilinden anlayan bunun yanında onlardaki potansiyeli doğru yöne kanalize edebilen, kültür ve futbol mantalitesi açısından sağlık düşünmeye yönlendiren profesyöneller gerekli. Esasında bunlar hemen olacak şeyler değil fakat biryerden başlamak gerek.

Bu Haftaki maçlara dönersek; Fenerbahçe, Chelsea maçının etkisinde kalmadan yola devam ediyor.Geçen haftaki gibi iki yarıda farklı iki takım izledik.Bunun nedeni Semih midir bilinmez ama performansı bütün maça yaymak takım olma yolunda atılması gereken önemli adımlardan biridir.Ben herkesin aksine Semih'in 90 dk oynamasının daha yararlı olacağı görüşüne karşıyım. Bence Zico Semih den en iyi şekilde yararlanmaktadır. 55-60 DK boyunca karşı savunmayı sağa-sola deplase olarak yoran Kezman Semih gol atmasındaki büyük pay sahibidir. Yorgun defansa karşı oynayan semih takipçiliğini ve gol vuruşlarındaki becerisini kullanarak yararlı olmaktadır.Kezman' ın daha önceden bildiimiz mükemmel gol vuruşlarının yapamasının en önemli nedeni attığı deparların onu yormasıdır. Son vuruşu yapacak yeterli gücü kalmadığından çok gol kaçırmaktadır görüşümce.

Eğer Alex takımdan ayrılır, Kezman'ın yanına Luca Toni veya John Carew gibi tower striker olarak tabir edebileceğimiz bir oyuncu alınırsa ceza sahasında daha fazla topla buluşacak bir Kezman peynir ekmek gibi gol atar. Beşiktaş'a geçersek; Ertuğrul Hocanın taktiğini fazla sahaya yansıtamayan bir takımdı Beşiktaş.Özellikle son haftalardaki gergin tavırları bu maçada yansıdı ve bir kırmızı kart daha çıktı hakemin cebinden.Bu sefer BOBO gördü kartı. Kendisine yakın savunma yapan İ.B.B li oyunucuya itmeyle karışık vurdu.Hakem pozisyona çok yakındı ve kartını tereddütsüz çıkardı. Bugün gazetelerde Bobo yu savunan yazarlar görüyorum ve çok üzülüyorum.Türkiye nin en köklü klüplerinden birinin oyuncusu takımını böyle ucuz bir şekilde yanlız bırakmamalıydı.Rüştü nün sakatlanmasıda büyük bir şanssızlıktı. Takım 10 kişi kaldıktan sonra futbol adında konuşulcak birşeyde kalmadı.İ.B.B yi gerçekten çok takdir etmek gerek.3 büyüklere yenilmeden sürdürüyor bu sezonu.İ.Akın ve Necati iyi bir ikili olma yolunda.Ankarasporda dikiş tutturtamayan Necati İ.B.B de havasını bulmuşa benziyor. Galatasaray ise; Denizliyi kalecini büyük hatası sayesinde yenmeyi başardı.Maçı en çok isteyen oyuncu ise Servet ti. Gol yollarındaki oyuncular etkisiz kalınca gol aramaya gitti ikeriye.Kalecinin hatasından dolayı olsada emeğinin karşılığını almış oldu.Yeni başkan Adnan Polat dönemi galibiyetle başlamış oldu.
Bütün blogculara iyi haftalar.....

 
Toplam blog
: 5
: 500
Kayıt tarihi
: 24.08.06
 
 

Merhaba ben Batuhan. İstanbul Yeditepe Ün. Elektirik Elk. Müh. öğrencisiyim. İşin aslı gerçek bir fu..