Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Nisan '12

 
Kategori
Müzik
 

Genç Gitarist Ayşegül Koca Rodrigo’nun Gitar Konçertosu’nu seslendirdi

Genç Gitarist Ayşegül Koca Rodrigo’nun Gitar Konçertosu’nu seslendirdi
 

Genç ve başarılı gitaristimiz Ayşegül Koca'ya Antalya Devlet Senfoni Orkestrası eşlik etti.


Antalya Devlet Senfoni Orkestrası, ülkemizin önemli klasik gitarcıları arasında gösterilen Ayşegül Koca’yı konuk etti bu hafta.  ADSO’nı ülkemizde çok tanınan İtalyan şef Antonio Pirolli yönetti. Konserde ilk olarak M. De Falla’nın “Üç Köşeli Şapka Süiti(No.2)”  seslendirildi. 

Aradan sonra orkestra,  M.Ravel’in ünlü “Bolero”sunu çaldı

Uluslararası  yarışmalarda önemli sayıda dereceler elde eden genç ve başarılı gitaristimiz Ayşegül Koca(*), J.Rodrigo’nun çok bilinen “Gitar ve Orkestra için Konçerto”sunu seslendirdi.

Antalya Kültür Merkezi Aspendos Salonu’nda konuk ettiğimiz gitarist Ayşegül Koca, ağabeyinin teşvikiyle 8 yaşında başlamış müziğe. Gitarla da bu vesileyle tanışmış.  12 yaşında Bilkent Üniversitesi (Müzik Hazırlık İlköğretim Okulu)’nde başlayan müzik eğitimi, Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde akademik düzeyde devam etmiş. Sonuç olarak ta, Cuma akşamı AKM’ni tamamen dolduran müzikseverler  ADSO eşliğinde başarılı bir Türk gitarcıyı dinlediler. Üstelik bu gitarcımız, klasik gitarın memleketi sayılacak İspanya’da, peş peşe üç yıl katıldığı bir yarışmadan; sonuncusu birincilik olmak üzere, her yıl derece alarak dönmüş ülkesine.

Bu heyecanla çıktığı sahnede(sanıyorum Türkiye’de ilk kez orkestra eşlikli çalıyordu) genç gitaristimiz, gitar dağarının bu çok ünlü ve zor eserini başarıyla seslendirdi.

Antalya Senfoni Orkestrası seçilen eserlerin ‘gerektirdiği’ göz önünde bulundurularak takviye edilmiş ve alışılmış kadrosunu neredeyse iki katına çıkartmıştı.

Konserin, Gitar Konçertosu dışındaki eserleri de benim çok beğendiğim yaratılardı. Orkestra ve konuk sanatçısı salonu dolduran müzikseverleri yeterince mutlu etti diye düşünüyorum.

 

 

(*) http://www.klasiknotlari.com/en/264/Aysegul_Koca.html

 
Toplam blog
: 355
: 1099
Kayıt tarihi
: 16.05.07
 
 

1960 Ankara doğumlu bir Çankırılıyım. İşimin burada olması nedeniyle, Antalya'da yaşamaktayım. Ti..