Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Kasım '16

 
Kategori
İlişkiler
 

Genç kadın yaşlı adama bakıyorsa ya kafasında sorun vardır ya da işin içinde başka bir şey vardır

Genç kadın yaşlı adama bakıyorsa ya kafasında sorun vardır ya da işin içinde başka bir şey vardır
 

Yaşlı insanların genç kadınlarla ilgili cinsel hayalleri sapıklıktır. Ha beraber olabilirler mi, olurlar; ama nasıl? Türkiye’de görülen hali daha çok para karşılığı beraberlik.

Şimdi burada genç kadın ile yaşlı adam kavramlarını da açıklığa kavuşturmak lazım. 40 yaşındaki kadın her halükarda genç kadındır ama 60 yaşındaki biri için değil. 60 ve üzeri yaştaki erkekler cinsel anlamda yaşlı adam olarak değerlendiriliyor.

Yazının başlığında konu edilen paradoks 60-70 yaşındaki bir adamın 20-30 yaşlarındaki kadınla beraberliğidir. Böyle bir beraberlik açık görüşlü insanlarda olabilir ama Türkiye’de mantıksızdır.

Bunun sapıklık ve ahlaksızlık olarak algılanması bir yana babası hatta dedesi yaşındaki biriyle beraberlik uygunsuz ilişki olarak görülür.

Peki, bu tür ilişkileri gerçekten isteyenler yok mudur, vardır. Ama onların bu istek ve merakına toplum algısı engeldir. Çok yanlış bir şey yaptıklarını düşünürler. Ayrıca bunlara göre yaşlı adamlarla beraber olmanın bir özelliği yoktur. Yaşlı adamlar (60’ındaki hatta 50 yaşındaki erkekler için bile böyle düşünülür) cinsel olarak güçsüzdür denilir.

Keşke ahlaki olarak bu ilişkilere karşı olunsaydı, o daha mantıklı. Baban yaşındaki adamla beraber olunur mu, yaşlı erkekler güçsüzdür seks genç işidir gibi saçma sapan algılar erkek nesline hakarettir. Benim ahlakım götürmüyor de, uygun bulmuyorum, utanıyorum falan de, güçsüzdür deme, nereden biliyorsun!

Yaşlanan erkeklerin cinsel durumlarıyla ilgili böyle bir aşağılama var maalesef. E toplumun bakışı bu olunca onlar da kendilerini öyle sanıyorlar. Evli barklı çocuğu çoluğu var, torun sahibi gibi nedenler mantıklı ama güçsüz demek, sapık gibi görmek hakaret.

İşin içinde maddiyat olunca yaşlı maşlı denilmiyor. Hatta daha yaşlıları kafesliyorlar ki para sızdırmak kolay olsun. Genç kadın bunu isteyerek mi yapıyor, yaşlı adam bu beraberlikten ne anlıyor bilmiyoruz. Tek taraflı fantezi.

İşin içinde para olunca gidiliyor ama. O zaman güçsüz değil. Parayla aşk olmaz, o beraberlikler iki tarafı da mutlu etmez. Parayı verenin de alanın da amacı belli.

Peki, normalde genç kadın ile yaşlı adam arasında ilişki olamaz mı? Mantıklı görünmüyor ama olabilir, kendi bilecekleri şey. Yine de bu konuda yaşa fazla takılmamak lazım, 40 yaşındaki bir erkek ile 60 yaşındaki biri arasında fazla fark olmayabilir.

Bir de “Artık biz bu yaşta liseli âşıklar gibi el ele tutuşup gezemeyiz” söylemi var. Beraberliği işaret ediyorlar.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..