Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Kasım '11

 
Kategori
Sivil Toplum
 

Genç Kalanlar Proje Grubu

Genç Kalanlar Proje Grubu
 

 02/10/2011

Başkalarına karşı beslediğimiz güvenin en büyük kısmını doğuran, kendimize olan güvenimizdir. (La Rochefoucauld) Diyor Fransız yazar. Güvenin öncelikle kişi de gelişmesi için ona bir takım imkânların verilmesi tabi ayrıca kendisinin de bu uğurda çalışmalar yapması bu yolu açacaktır.

Dünya Yaşlılık Derneği olarak yürütülen çalışmalara her geçen gün yeni bir halka ekleniyor. Genç girişimci beyinlere veya üreten, yaratıcı girişimci ruhlu yani her yaşta genç kalanlara yeni bir ufuk açmak için diyoruz ki, sosyal sorumluğun en önde giden platformlarında sizleri de aramızda görmeyi ve güven üstüne bir yapı inşa etmeyi arzuluyoruz.

Genç kalanlar proje grubu bu oluşumların güzel örneklerinden biri. Genç Kalan Büyükler-Remaining Young Adults Genel Koordinatörü Fazilet Uyanık arkadaşlarıyla birlikte tam bir ekip ruhuyla çalışıyorlar. Projeyle ilgili konuşmalarımızda heyecanını, üretkenliğini görmek bizi gururlandırdı.

Gelin bakın bu grup nasıl bakıyor yaş almış olmaya.

Binlerce yıl değişmeyen bir yasa değişmeyen bir kural olarak görünse de aslında değişimin ve dönüşümün kendisidir. Asla engellenemeyecek fiziksel bir olay. İçsel olarak çok farklılıkları olan bir duygu, bir etki, bir eylemdir. Birçok konuda ele alınmış fakat bu konularda bile tek bir esasa değinilmiştir.
Yaşlılık…

Kimileri için ‘ asla ’diye düşünseler de zaman denilen kavram insanı hem bu düşüncesinden vazgeçiriyor hem de fiziksel özellikleriyle değişime uğratıyor. Lakin değişmeyen bu kuralı herkes içten içe benimsiyor. İnsanoğlunun ana rahmine düştüğü andan itibaren başlayan zamanı aslında gene başa dönmesi ile son buluyor. Yaşlanmak bir kusur, zayıflık, korku olarak görülmemelidir.

‘’Hızlı değil yavaş ama zaman o kadar hızlı ilerliyor ki’’

Beden olarak yaşlanılabilirken aslında içsel olarak ruhu besleyen en önemli tecrübedir. Çoğumuz bu tecrübelerimizi görmezlikten gelip bedenimiz için çalışırken aslında zamanın bizim için hala devam ettiğini bilmeyiz. Belki de görmezlikten gelmekteyiz.
Alıştıkça, yaşadıkça değişmeyen bu yasayı alt edebilmek,  özünde genç kalmaktır. Zamanın sunduğu olumlu ya da olumsuz her şeye göğüs geren ve bunları yaparken de tecrübelerin en güzellerini yakalayabilenler ruhu hala genç kalanlar var aramızda.
Belki de göremediğimiz en önemli şey bizim yaşlı ruhumuza karşı genç kalan büyükler…

Yaşlılığın zamanı gelince düşünülmesi gerekilen bir sorun olarak görmemeliyiz. İnsanoğlu olarak geçen her saniye yaşlılığa bir adım daha atmaktayız.

Dünya Yaşlılık Derneği olarak biz her gün genç kalanlara bir adım daha yaklaşıyoruz.
Yaşlanmak güzel bir olgudur, önemli olan genç kalmasını bilmektir…

Son söz olarak Fazilet Uyanık en önemli açıklamasını yapıyor; Dünya Engelliler günü için, Uluslar arası bir sergi hazırlığı içersindeyiz ve engellilik beyinde başlar diyoruz.

 

 e_mail:belginturan@gmail.com

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 439
: 512
Kayıt tarihi
: 04.02.09
 
 

Lisansını Anadolu Üniversitesi/ İşletme Bölümü ve Anadolu Üniversitesi/ Sosyoloji Bölümlerinde “O..