Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Nisan '08

 
Kategori
Havacılık
 

Genç Kanatlar

Genç Kanatlar
 

Havacılık bir yaşam biçimidir.

Tüm insanlık tarihi boyunca insanlar; kuşlar gibi gökyüzüne çıkmaya, yaşadıkları dünyayı yükseklerden izlemeye, bulutlara dokunmaya, rüzgarlarla yarışmaya öykünmüşlerdir.

Amerikalı Wright Kardeşlerin 1903 yılında, ilk motorlu uçağı uçurmaları ile gökyüzü İnsanlar için kapılarını açmış ve havacılık adım adım gelişmeye başlamıştır.

Tüm buluşlar gibi; havacılıkta devrim yaratan motorlu uçaklar da, kısa süre sonra birer silah olarak kullanılmakta gecikmemiş, hırslı ve ihtiraslı insanlar elinde inanılmaz silahlara dönüşmüştür.

1911 yılında İtalyanlar, Trablusgarp’ta uçakları savaş alanında kullanan ilk ulus olmuşlardır.

Birinci Dünya Savaşı’nda; Almanya, Fransa ve İngiltere Uçak üretimi ve uçakların savaşlarda kullanılmasında öncü olmuşlar, 1903 yılında avucunda doğan, Wright Kardeşlerin projesini görmezden gelen ve Fransızlara kaptıran Amerika Birleşik Devletleri, 1917 yılında katıldığı Birinci Dünya Savaşı’nın sonlarına doğru uçak sanayinde büyük bir ivmeyi ancak yakalayabilmiştir.

1911 yılında Trablusgarp’ta, İtalyan Uçakları’nı gördüğü anda, “ Şu uçaklardan birisi de bizde olsaydı, biz bu harbi kaybeder miydik?” Sorusunu soran Kurmay Binbaşı Mustafa Kemal, bu sözleri söyledikten 13 yıl, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşundan sadece 1 Yıl 3 Ay 17 Gün sonra, Kurtuluş Savaşı’nın dumanları henüz Anadolu’nun üzerinde tüterken; 16 Şubat 1925 tarihinde, Türk Milleti’ne havacılığı tanıtmak, sevdirmek, benimsetmek, havacılık sanayinin kuruluşuna öncülük etmek ve “Kanatlı Bir Türk Gençliği Yaratmak” üzere Türk Hava Kurumu’nu kurmuştur.


Uzaya sahip olma özlemi ile yıldız savaşlarının kurgulandığı günümüzden 83 yıl önce inanılmaz bir öngörü, “ İSTİKBAL GÖKLERDEDİR” ulu emriyle, Kurucu’sunun yaktığı ateş, tüm Türk Hava kurumu camiasının ilk günkü heyecan ve istekle çalışarak; O’nun ilkelerinden, O'nun inancından ayrılmadan her gün daha ileriye tüm engelleri aşarak yürümesini sağlıyor.

Yarın, 5 Nisan 2008 günü Türk Hava Kurumu Çankaya Şubesi, Büyük Kurtarıcı Mustafa Kemal Atatürk’ün “Kanatlı Bir Türk Gençliği Yaratılması” özlemine bir adım daha yaklaşmak için, yeni bir projeyi daha yaşama geçiriyor. Geleceği göklerde arayacak, Türk Hava Kurumu etkinliklerine gönüllülük yaklaşımı ile katkı verecek, gökyüzüne sevdalı, sonsuz maviye âşık; 17 – 30 yaş gurubu gençlerin bir araya geleceği GENÇ KANATLAR GURUBU; yarın, 5 Nisan 2008 Cumartesi günü, Başkent Üniversitesi’nin ülkemize armağanı, çağdaş yayıncılığın yüz akı, KanalB Televizyonu’nun tanıklığında Kuruluş Bildirgesi’ni yayınlayacak.

Bu anlamlı ve güzel bir araya gelişin özel anlarının da yayınlanacağı, Türkçeyi en iyi kullanan haber spikeri olmakla ünlenen, haber spikerlerinin duayeni Sayın Jülide Gülizar’ın sunduğu “İstikbal Göklerdedir.” Programının konukları da Genç Kanatlar olacaklar. Bu tarihi olayı izlemek isterseniz, lütfen 10 Nisan 2008 Perşembe günü saat tam 11:00’de televizyonlarınızın başında olun ve KanalB Televizyonu’nu izleyin.




unutmayın1: THK Yangın Uçağı alım kampanyası için, tüm operatörlerden yangın yazıp, 3919’a gönderin. Bedeli 6 YTL’dir. Ülkemize katkısı, yemyeşil ormanlar.

Unutmayın2: Bir Cumhuriyet Kurumu olan THK’na üye olun. Rejime ve Cumhuriyet kazanımlarına sahip çıkmanın bir yolu da, rejimin ve Cumhuriyetin kurumlarına sahip çıkmaktır.

 
Toplam blog
: 182
: 2395
Kayıt tarihi
: 29.01.07
 
 

10 Kasım 1954 tarihinde doğdum. Sosyal Hizmet Uzmanıyım. Pilotum. (ultralight licence no:151)..