Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Kasım '07

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Genç ressamlar yarışması

Genç ressamlar yarışması
 

27/28 Ekim Milliyet Blog İnönü Buluşması üzerinden, neredeyse bir hafta geçti. Bu buluşma ile ilgili, katılanların yazılarını, katılmayanların yorumlarını okumak, çıkan yazılara yorum yetiştirmekten, kendi yazımı yazmaya fırsatım olmadı. Bir de, Sevgili Erdal İnönü'nün kaybı, benim bu buluşmayı yazmamı bir hayli geciktirdi. Bu yazımda da ne yazık ki İnönü Buluması'nı yazmayacağım.

25 Ekim günü, Saat; 20:05'te, Sayın Nur Aktaş Tandoğan'ın, 3 Şubat 2007 tarihinde yazdığım " Çocuk Kulübü" başlıklı yazıma ( http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=24337 ) gönderdiği soruya verdiğim yanıtta; Türk Hava Kurumu Genç Ressamlar Resim Yarışması ile ilgili olarak bu hafta bir yazı yayınlayacağımı ve bu yazıdan sonra, gerekli açıklık olmazsa, yeniden bana yazmasını istemiştim.

Verdiğim o söz gereği, MB İnönü Buluşması yazım, Pazartesi gününe ötelenmiştir.(!) Bilgilerinize ...

Uluslararası Havacılık Federasyonuna (FAI) üye ülkelerin çocuklarının havacılık konusuna olan ilgilerini artırmak, özellikle hava sporları ile havacılık ve uzay çalışmalarının tanıtımını yapmak amacıyla, her yıl konusu bir başka havacılık teması olan, Genç Ressamlar yarışması düzenlemektedir. Bu yarışmanın Türkiye ayağı da , Türk Hava Kurumu tarafından yürütülmektedir.

Önceki yıllarda düzenlenen resim yarışmalarında Türkiye; 6 Dünya Birinciliği, 6 Dünya İkinciliği, 12 Dünya Üçüncülüğü ve 3 Özel Ödül kazanmıştır.

Yarışmalara katılım üç yaş grubunda olacaktır. 1. Grup 6-9 yaş arası (1 Ocak 1998 ve 31 Aralık 2001 tarihleri arasında doğanlar) 2. Grup 10-13 yaş arası ( 1 Ocak 1994 ve 31 Aralık 1997 tarihleri arasında doğanlar) 3 Grup 14-17 yaş arası ( 1 Ocak 1990- 31 Aralık1993 tarihleri arasında doğanlar)

Uluslararası Havacılık Federasyonunun oluşturacağı seçici kurul; her yaş gurubunun birincisi, ikincisi ve üçüncüsünü belirlemektedir. Derece alanlara FAI tarafından, Altın, Gümüş ve Bronz Madalya verilmektedir.

Türk Hava Kurumu da FAI'nin yaptığı değerlendirme sonucu dereceye girenlere çeşitli ödüller verecektir. Ayrıca ödül kazanan eser sahiplerinin öğretmenleri/ çalıştırıcıları da ödüllendirilecektir. Yarışma sonuçları, ödül kazanan yarışmacı ve öğretmen/çalıştırıcılara duyurulacak ve ödüller Türk Hava Kurumu Genel Başkanlığı'nın belirleyeceği yer ve zamanda düzenlenecek bir törenle verilecektir.

Yarışmanın Türkiye elemesini Türk hava Kurumu yapmakta ve her yaş grubundan, derecelendirme olmaksızın üç eser belirlemektedir. Ödüller FAI'nin yapacağı değerlendirmeye göre verilmektedir. Ödül kazanan eserlerin her türlü hakkı Uluslararası Havacılık Federasyonuna (FAI) aittir.

Bu yılki yarışmada işlenecek tema, "Havacılık Pulu Tasarımı" oalarak belirlenmiştir. Hani şu, bildiğimiz posta pulu. Üzerindeki resim ise, genç ressamların havacılıkla ilgili yapacakları resimleri olacaktır.

Resimler okullar tarafındantoplu olarak, ya da öğrenciler tarafından Türk Hava Kurumu Genel Başkanlığı, Basın Yayın Ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü, Atatürk Bulvarı No:33 06100 Bakanlıklar/ Ankara adresine gönderilecek, ya da aynı adrese elden teslim edeilecektir. Son teslim tarihi 17 Mart 2008'dir.

Yarışma ve yarışma koşullarına ilişkin bilgiler, Milli Eğitim Bakanlığı'na göndrilmiştir. Bakanlık bu bilgileri okullara duyuracaktır. Bu bilgiler, Türk Hava Kurumu Şubelerinden de edinilebilinir. Her yaştan insanın havacılıkla ilgili yapacağı bir etkinlik vardır. Bu da onlardan biri..





Unutmayın1: THK Yangın Uçağı Alım Kampanyası için, tüm operatörlerden yangın yazın, 3919'a gönderin. Bedeli 6YTL. dir. Ülkemize katkısı, yemyeşil ormanlar.

Unutmayın2: Kurban Derilerini, lütfen THK'na verin. Kanatlı bir Türk Gençliği yaratılması çabamıza destek olun.

Unutmayın3: Yarın ( 3 Kasım Cumartesi), "Efsane", uzun bir aradan sonra, THK Çankaya Şubesinde sevenleri ile buluşuyor.








 
Toplam blog
: 182
: 2395
Kayıt tarihi
: 29.01.07
 
 

10 Kasım 1954 tarihinde doğdum. Sosyal Hizmet Uzmanıyım. Pilotum. (ultralight licence no:151)..