Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Mart '10

 
Kategori
Genel Sağlık
 

Genç sanatçıdan örnek davranış

Genç sanatçıdan örnek davranış
 

Dila albüm gelirini Uyuşturucu Madde Bağımlılıklarıyla Mücadele Derneği'ne bağışladı.

2 yıllık evliyken alkol problemi nedeni ile eşinden ayrılan ve geçen 15 yıllık süre içerisinde pek çok hayır işinde çalışarak herhangi bir bedel almayan Dila türkübar ve gazinolarda sahne alarak hayatını devam ettirdi.

Sanatçı ortağının kendisine ait düşünceyi teori olmaktan çıkarıp proje haline getirmesi ve Hayat Boyu Sevgi Derneği'ni kurması üzerine albüm gelirini bu derneğe bağışlayarak uyuşturucu maddeler ve alkol bağımlılarının tedavi rehabilite eğitim istihdam ve takip süreçlerini içine alan uzun çalışma için ilk katkıyı sağladı.

Dila Tezemir, Toplumda Lösev, Özürlüler, Eğitim gönüllüleri gibi harika amaçlara hizmet eden pek çok sivil toplum teşkilatının bulunduğunu ve bunların sosyal sorumluluk projeleri kapsamında pek çok insana yardımda bulunduğunu belirtti.

Ülkemizde her şeyi devletten beklemenin yanlış olduğunu belirten sanatçı: İnsanlarımızın yapılacak her güzel işin bir ucundan tutması gerektiğini vurgulayarak, sanatçılar, politikacılar ve zengin insanların her zaman göz önünde olduklarını ve örnek alındıkları bilinciyle hareket etmeleri gerektiğini söyledi.

Tezemir, "Elbetteki bir sanatçının popüler olabilmesi için magazinel basında bulunması gerekir ancak örnek sanatçıların bu çıtayı yükselterek örnek davranışlarıyla gerçek dünyayada faydalı hale gelmeleri şart. Hayat Boyu Sevgi projesi sevgi insanları için geliştirildi ve bu proje ülkemizin içerisinde bulunduğu durumlardan dolayı şu an en çok ihtiyaç duyulan ve herşeyin varlığının özünde olması gereken duygu yani Sevgi üzerine kurulu. Onlar bizim kardeşlerimiz. İnsanları rahatsızlıklarından, bilerek veya bilmeden düştükleri durumlardan dolayı soyutlayamayız bağımlılıkları nedeniyle düşünme yetileri ellerinden alınmış insanlarımızı sahiplenerek kendi yaramızı temizleyip sevgiyle tedavi etmeliyiz. Polisin görevi huzuru sağlamak ve suça engel almak her bağımlıyı Sosyal Hizmetler Şube Müdürlükleri'ne teslim edip hapislerde yatırarak, zorlamak suretiyle bu sorunu çözemeyiz. Onları yeniden kazanmanın yollarına bakmalıyız. Sevgi taşıyan herkesin bu projeye destek olmasını bekliyoruz” dedi.

Hayat Buyu Sevgi Projesi 15/01/2010 tarihinde fiili olarak işlevlerine başladı ve ülkemizde uyuşturucu, tiner, alkol gibi bağımlılıklardan kurtulmak isteyen onbinlerce insanı ve sokak çocuklarını yeniden hayata bağlamaya çalışacak.

Kendi adını taşıyan projenin www.hayatboyusevgi.com internet sitesinden ve ihbar telefonundan tedavi olmak isteyen ve yakınlarını tedavi ettirmek isteyenler ilgililere ulaşabilecek gerekli desteği alabilecekler.

 
Toplam blog
: 55
: 979
Kayıt tarihi
: 21.10.07
 
 

İnsana insan olduğu için değer veren dürüst ve saygılıyım.Güzelliği fiziki olarak düşünmeyen gönül g..