Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Şubat '09

 
Kategori
Doğal Tedaviler
 

Genç ve güzel olmak isteyenler

İnanılmaz bir çevre kirliliği ile karşı karşıyayız ve bu kirlilik ilk bakışta ilişki kurulamayacak şekilde vücudumuzu etkileyerek çok önemli hastalıkların ortaya çıkmasını kolaylaştırıyor veya neden oluyor. Endokrin hastalıklar özellikle guatr ve diğer tiroid hastalıkları, şeker hastalığı ve damar sertliği ilk anda sayılabilecek hastalıklar.

Günümüzde bir çok hastalığın gittikçe arttığını ve önümüzdeki yıllarda pek çok insanın kanser dahil bu hastalıklara yakalanacağını hepimiz biliyoruz ama bekliyoruz. Bize olmayacağını başkasına olacağını düşünüyoruz. Bugün bu düşüncenin sebebleri üzerine yazmayacağım. Ama şu eski bilgiyi silmemiz gerekiyor. "İNSANLARIN YAŞLANMASI ZORUNLUDUR."
Nasıl eski tren rayları üzerinde hızlı tren kullanamazsınız eski bilgilerle insanlara faydalı gelişmeleri sağlayamazsınız. Yaşlanma durdurulabilir ve ne kadar erken müdahale edilebilirse o oranda daha başarılı geriye döndürülebilir. İsteyenler bunu test edebilir. Yeniliğe ve yeni bilgilere karşı koymak kendi işimizi zorlaştırmak ve zaman kaybından başka şey sağlamaz.

Anti-Aging programları yaş ilerlemesine bağlı olarak oluşan hastalık risklerini saptayarak gidermeye çalışan, bu yolla uzun ve sağlıklı yaşama ulaşmayı amaçlayan tıbbi tedavilerdir. Anti-Aging teşhisi bireyseldir. Önce detaylı bir danışmanlık hizmeti ve laboratuar tetkikleri ile başlar ve yaşlılığa özel parametrelerin ölçümleri için çeşitli imkanlar sunar.
Bilinen normal Check-up kişinin o sanki sağlık durumu hakkında hekime genel bir fikir vermek amacıyla yapılan, şeker metabolizması, kan sayımı, karaciğer fonksiyonları, böbrek fonksiyonları, tiroid fonksiyonları, kolestrol, kan yağlarının tespitini içeren kan testleri ile muayeneden oluşur. Ayrıca gerekli olgularda bu yapılan testlere ek olarak, vitamin-mineral düzeyleri, antioksidan kapasite ölçümü, detaylı hormon taraması, osteoporoz, menopoz-anoz tespiti, immün (bağışıklık) sistem değerlendirmesi, tümör marker (belirleyici) taraması vb. ileri testler yapılır.
Bu tarama sonuçları da hekime kişinin sağlık durumu ve hastalık riskleri konusunda çok daha net bilgi vererek teşhis ve tedavi imkanı sağlar. Biyolojik yaş ölçümü, kemik yaşı ölçümü, damar yaşı ölçümü, ödem durumu ölçümü, bioimpedansmetre vücut bileşenlerinin değerlendirilmesi , vücut pH dengesinin ölçümü, enerji kanallarının ve somatomların değerlendirilmesi, doku atıkları ve hücre metabolizmasının ölçülmesi yapılır. Anti-Aging check-up kapsamında ise kan değerlerinden ziyade hücrelerin nasıl çalıştığını değerlendirmek ve şu anda bir aysberg misali suyun altında kalan ve görülmeyen kitleyi ve etkilerini hesap etmek gereklidir. Dolayısı ile cell regulation sistem kısaca CRS denilen sistem ile vücudun taranması gereklidir. Bu sistemde damardan kan almadan avuç içinizde, damarlardaki kanın ölçümü ile binlerce madde değerlendirilerek metabolizmanız ve vücuttaki etkileri hakkında bilgi sahibi olma olanağımız olmaktadır. Bunu neye benzetebiliriz derseniz çok mükemmel bir yemeğe benzetebiliriz. Yemeğin içindeki baharatı tek başına yiyemessiniz ve lezzetli yemeğin içinde kaç miligram olduğu sizi ilgilendirmez. Ama bu ve benzer maddeler ile çok lezzetli yemekler yapabilirsiniz.

Check-up, koruyucu hekimliğinin ikincil koruma aşamasında yer alan bir sağlık taraması iken Anti-Aging uygulaması bireyleri hem birincil, hem de ikincil koruma anlamında değerlendiren ve üçüncül korumaya ihtiyaç bırakmamayı hedefleyen çok önemli bir uygulamadır.

Basit bir kaporta tamirinden söz etmiyoruz. Hastalanmadan zevk alınacak sürenin çoğalmasından söz ediyoruz. ama buna zihnen ne kadar hazırız. O da başka bir günün konusu.

 
Toplam blog
: 6
: 3575
Kayıt tarihi
: 14.01.09
 
 

Doç.Dr.NURİ HAKSEVER 1979 İstanbul Tıp Fakültesi girişlidir. 1985 yılında birincilikle GATA Tıp fakü..